Uitgelicht: Brabant Water

Brabant Water is al geruime tijd betrokken als publiek-private partner bij JOGG-Breda. Recentelijk hebben we samengewerkt aan de realisatie van verschillende nieuwe watertappunten in de gemeente. 

Brabant Water is het drinkwaterbedrijf dat aan 2,5 miljoen inwoners en bedrijven in Noord-Brabant drinkwater levert. Ze zorgen ervoor dat we als inwoner van de gemeente Breda kunnen rekenen op zuiver en veilig drinkwater. Een verantwoordelijke taak dus. Ze streven niet naar winst, maar wel naar kwaliteit en een goede dienstverlening. In samenspel met anderen dragen ze bij aan de maatschappelijke waarde van water in al zijn facetten. Duurzaamheid, gezondheid en veiligheid zijn belangrijke thema’s.

 

Brabant Water

Watertappunten

Breda gaat nog dit jaar dertig nieuwe watertappunten aanleggen. Brabant Water is nauw betrokken bij de realisatie van de watertappunten en levert daaraan ook een belangrijke bijdrage. Veel van de tappunten komen in de buurt van scholen, speel- en sportplekken te staan, zodat jongeren hun dorst makkelijk kunnen lessen met kraanwater in plaats van met frisdrank. 

Komt het tappunt in de buurt van een basisschool te staan, dan wordt deze school gevraagd het lesprogramma 'Les je dorst' van Brabant Water ook te volgen zodat de kinderen er met plezier gebruik van gaan maken.

Les je dorst

Brabant Water weet als geen ander alles over drinkwater. Ze vinden het belangrijk die kennis over te dragen aan de jeugd. Dit doen ze onder andere met het educatieprogramma 'Les je dorst'. Daarmee willen ze bewustwording bij basisschoolkinderen verhogen en kraanwater beschikbaar stellen in de klas. Een mooi project dus waarin, net als bij JOGG, water drinken onder jongeren meer wordt gestimuleerd. Bekijk ook deze video om een indruk te krijgen:

Deel dit bericht: