projecten

Wereldwijd stijgt het aantal kinderen met obesitas. Ook in Breda zijn er wijken waar 1 op de 4 kinderen kampt met overgewicht. Om die reden gaat de gemeente Breda de komende jaren de strijd aan met overgewicht. Samen werken we aan een gezonder Breda!

In Breda werken alle lokale partijen uit onderwijs, zorg, bedrijfsleven, sport en welzijn samen aan de gezamenlijke doelstellingen. Die lokale samenwerking leidt tot betere sport-, beweeg- en speelfaciliteiten. Dit leidt uiteindelijk tot meer aandacht voor voeding en beweging. Want gezond eten en drinken, dagelijks bewegen en sporten moeten de gewoonste zaken van de wereld worden.

actuele projecten

Aartsen Kids Foundation


Is jullie vereniging er ook klaar voor om stapsgewijs, onder begeleiding van een Team:Fit coach, te transformeren naar een gezondere kantine of clubhuis?

lees meer ›

La Vuelta: maatschappelijke bijdrage


JOGG-Breda hoopt met het Vuelta Café en de activiteiten rondom de Vuelta Bredanaars te verleiden om wat vaker de auto te laten staan.

lees meer ›

Verslag congres ‘De Rookvrije Generatie’ 6 juni


Rookvrij spelen, leren en opgroeien, dat is een visie die de aanwezigen deelden op het congres ‘De Rookvrije Generatie’.

lees meer ›

Calisthenics in de Hoge Vucht


Tijdens de Nationale buitenspeeldag op 12 juni namen wethouders Daan Quaars en Miriam Haagh de interactieve voetbalmuur en de calisthenics toestellen bij het Cruyff court aan de Hamdijk officieel in gebruik.

lees meer ›

Staatssecretaris Paul Blokhuis bezocht Breda


Staatssecretaris Paul Blokhuis kwam op werkbezoek in Breda. Amphia, Avans en gemeente Breda zullen blijven samenwerken voor een gezonde jeugd.

lees meer ›

Eerste basisschool met Gezonde School vignet


Vanuit JOGG-Breda stimuleren we de Gezonde School. Het succes van OBS de Springplank is een mooi voorbeeld voor andere scholen in Breda die zich willen inzetten voor een gezonde jeugd.

lees meer ›

Breda Telt


Op zaterdag 16 februari start officieel het project BelcrumTelt. Dit is een samenwerkingsproject gericht op o.a. bewegen, leefstijl en voeding.

lees meer ›

Nationaal Preventieakkoord


Op 23 november is het Nationaal preventieakkoord ‘Samen voor een gezonder Nederland’ gepresenteerd door Paul Blokhuis. Meer dan 70 organisaties doen mee!

lees meer ›

Gezonde buurten


Een Gezonde Buurt biedt voldoende ruimte voor spel en sport, heeft educatief en eetbaar groen en een sterk lokaal netwerk. Breda doet mee!

lees meer ›

De suikerberg


JOGG-Breda draagt kinderen uit om gezond te eten, voldoende te bewegen en genoeg water te drinken. We maken de Bredanaars bewust van suikergebruik.

lees meer ›

Week van de publieke gezondheid


Van 5 tot 11 november organiseert de GHOR/GGD West-Brabant weer de week van de publieke gezondheid.

lees meer ›

Kookclub Heuvel


Een zestal tieners uit de Heuvel kookte zaterdag 20 oktober voor het eerst voor bewoners van senioren-wooncomplex De Brink.

lees meer ›

Peuter Power


Peuter Power is een programma voor ouders en kinderen van 2 tot en met 5 jaar met overgewicht in Breda.

lees meer ›

Superchefs: afsluitend diner


De kinderen van kinderdagverblijf Woelewippie hebben deelgenomen aan de kookworkshops van SuperChefs. Ze leren zelf hoe ze een gezonde maaltijd kunnen maken.

lees meer ›

We Are Food: EetJeBeter


Het EetJeBeter initiatief trok met een foodtruck door de provincie Brabant. Op 14 mei vond een gezonde lunch plaats in Breda, op het Chasséveld.

lees meer ›

eerdere projecten

Deel dit bericht: