Breda’s Lokaal Preventieakkoord

Donderdag 9 juni konden 41 partners van het Bredaas Lokaal Preventieakkoord elkaar eindelijk weer live ontmoeten in de mooie locatie van de Uitvindfabriek. De opening werd gedaan door wethouder Arjen van Drunen. Hij gaf mee niet alleen aandacht te hebben voor de gezonde leefstijl maar ook aandacht te hebben voor een gezonde omgeving waarin we makkelijker verleid worden om gezonde keuzes te maken.

Arthur Rijkers (onderzoeker GGD West-Brabant) maakte middels de cijfers duidelijk dat aandacht voor het voorkomen van overgewicht belangrijk blijft. Na een speeddate waarin we kennis konden maken met nieuwe partijen werd uiteengegaan in de drie subthema’s: gezond ouder worden, gezonde werkvloer en gezonde inwoners in Hoge Vucht.

Er is een vervolg gemaakt van eerdere afspraken en ook zijn er weer nieuwe ideeën en initiatieven genomen om Breda gezonder te maken.

We mochten ook weer vijf nieuwe partners verwelkomen: Home Instead, Bonthuis Advies, SMO Breda e.o. , La Femme Vitaal Breda, en Jeugdontbijt Breda. Binnenkort opent naar alle waarschijnlijkheid de subsidie voor 2022 en kunnen weer mooie plannen ingediend worden voor een gezonder Breda.

Heb je vragen? Mail naar a.borst@ggdwestbrabant.nl

Deel dit bericht: