Samen werken aan een gezonder Breda!

 

JOGG Breda streeft naar een afname van overgewicht onder Bredase kinderen en jongeren. Het streven is dat zij een gezonde leefstijl hebben, waarbij gezonde voeding en water drinken de gewoonste zaak van de wereld is en bewegen centraal staat. Ook vinden we het belangrijk dat kinderen en jongeren rookvrij kunnen opgroeien. Een gezonde jeugd begint bij een gezonde omgeving. JOGG Breda richt zich op de leefomgeving waar kinderen en jongeren veel komen: thuis, buurt, school, sport, vrije tijd, zorg en werk. Samen maken we de gezonde keuze gemakkelijk en aantrekkelijk.

Visie

De gemeente kiest in haar gezondheidsbeleid voor een integrale aanpak. De nadruk ligt op het aantrekkelijk maken van een gezonde leefstijl. De Jongeren Op Gezond Gewicht aanpak sluit daar goed bij aan. De kracht van deze aanpak is het verbinden van verschillende partijen in de stad om gezamenlijk de strijd tegen overgewicht aan te gaan. Bewoners, maatschappelijke organisaties, zorgverleners en bedrijven vinden elkaar via het Jongeren Op Gezond Gewicht netwerk. Zij bundelen hun inzet om activiteiten rond de thema’s gezonde voeding en bewegen op te zetten en bestaande initiatieven verder te versterken. Wil je weten waar we de komende tijd op gaan inzetten? Lees dan hier het actieplan voor 2021/2022.

Waar kun je JOGG Breda voor benaderen?

 

  • JOGG kan een inspiratiebron zijn voor organisaties om de gezonde keuze aantrekkelijk te maken en de juiste expertise en informatie bieden die daarvoor nodig is.
  • JOGG denkt mee over hoe partners een bijdrage kunnen leveren aan een gezonde leefstijl en hoe ze dit uit kunnen dragen.
  • JOGG kan activiteiten/wijkinitiatieven van een gezond tintje Denk aan het inzetten van smoothiebikes of een waterbar. Dit wordt in samenwerking met bewoners gedaan.
  • JOGG kan een project ondersteunen en extra zichtbaar maken dat gezond gedrag stimuleert: denk aan communicatie via nieuwsbrief, social media.
  • JOGG brengt partners met elkaar in contact voor samenwerking, die elkaar nog niet wisten te vinden.
  • JOGG zoekt de samenwerking met zoveel mogelijk partners die invloed hebben op het signaleren van overgewicht en die  aan een gezonde omgeving willen werken
Deel dit bericht: