OBS de Klokkebei: een gezonde school én een groen schoolplein

De Klokkebei (een basisschool in Ulvenhout) heeft mooie stappen gezet om de leerlingen een gezonde schoolomgeving aan te bieden. De school is aan de slag gegaan met de Gezonde School-aanpak en heeft het themacertificaat ‘Bewegen en sport’ behaald. Daarnaast heeft de school, met o.a. hulp van de gemeente Breda, een Groen Schoolplein gerealiseerd. Door een Groen Schoolplein worden kinderen uitgedaagd tot bewegen, ontdekken en spelen.

Vanuit JOGG-Breda juichen we dat enorm toe. Kinderen bevinden zich een groot gedeelte van de week op school en de verleidingen van social media liggen op de loer. Het is dus belangrijk dat ook op school extra aandacht is voor gezondheid en bewegen. Voordat de school aan de slag ging met het schoolplein, was er al veel aandacht voor bewegen in de lesmethode. Bewegen is vanzelfsprekend en het is een onderdeel van de schoolcultuur.

Op 25 oktober werd stilgestaan bij het behalen van deze successen. Boaz Adank opende officieel het Groene Schoolplein door het lintje door te knippen samen met een aantal leerlingen. Tijdens het proces met de school kwam naar voren dat ouders zeer betrokken zijn, net als de partijen uit de omgeving die hebben bijgedragen aan een Groen Schoolplein. Op het gevelbord dat onthuld werd (zie afbeelding) zijn alle sponsoren en subsidieverstrekkers vermeld. Dit bord wordt later aan de gevel bij de ingang van de onderbouw bevestigd.

Ook enthousiast geworden over een Groen Schoolplein en de Gezonde School-aanpak?

Provinciaal is een kennisloket met advies over bijvoorbeeld de subsidieregeling, ontwerpers en het 10-stappenplan. Vragen kun je kwijt bij schoolpleinenvdtoekomst@ivn.nl.  

Bij de Gemeente Breda is Marika Rath (email: mcjb.rath@breda.nl / tel: 076-5294773) aanspreekpunt om de eerste vragen van scholen te beantwoorden en de koppeling met projecten in de schoolomgeving en een procesbegeleider te leggen.

Deel dit bericht: