Aftrap Heel Breda Joggt mee met de Familieloop

Jogg mee allemaal!

Op donderdag 24 augustus jl. was de aftrap van het project “Heel Breda JOGGt mee met de Familieloop”. Acht gezinnen hebben zich bij partner GGD West-Brabant aangemeld om mee te doen.

In de komende zes weken bereiden deze vaders en moeders zich samen met hun kinderen voor op de Bredase Singelloop. Ze worden door een professionele trainer van Atletiek Vereniging SPRINT klaargestoomd voor het onderdeel ‘Kinder+Sport familieloop’.

 

Heel Breda JOGGt mee - GGD
JOGG mee allemaal

de aftrap

Bij de aftrap op 24 augustus meldden zich al een aantal enthousiaste gezinnen om voor het eerst samen te lopen. De trainer begon met veel energie:
“We gaan nu vandaag beginnen met de training. Als je goed je best doet, kun je straks meedoen met de familieloop van 1,8 kilometer. En voor de liefhebbers is ook 3,2 kilometer mogelijk. Dan loop je nog een extra rondje!”

Er werden wat blikken gewisseld, maar gelukkig hoefden de deelnemende ouders nog niet gelijk te beslissen; eerst maar eens kijken hoe de kinderen het doen. Sommigen waren nog maar een jaar of 5…

eerste training

Het viel gelukkig reuze mee; alle kinderen hielden de eerste training goed vol en liepen in het zonnige park samen met hun ouders intervalstukjes van een halve of hele minuut. Er was aandacht voor de looptechniek en knieheffen. Rekken en strekken en een sprintje trekken kwamen ook aan bod.

Van trainen krijg je trek. Tegen het einde rammelden de maagjes. “Gelukkig zei dat jongetje dat hij een boterhammetje wilde en geen McDonalds”, grapte de trainer. Het zijn juist deze uitspraken, die hij graag hoort. Het doel van deze trainingen is namelijk om niet-sportende gezinnen te begeleiden naar een gezonde lifestyle. En uit diverse social-marketing gedragsstudies blijkt dat als de kinderen zelf om iets gezonds vragen, dit ook een positief effect op de ouders heeft.

 

Eerste training heel Breda JOGGt mee met de Familieloop
receptenboek JOGG mee

Sportief en gezond blijven na de Singelloop

Om hen verder op weg te helpen ontvingen ze bij de start ook een vrolijke JOGG-waterbidon en een kleurrijk receptenboekje. Naast deelname aan de familieloop wil de organisatie de gezinnen graag introduceren met sporten in het algemeen, zodat ze in beweging komen - en blijven. Zo is naast atletiektraining ook een bezoekje aan het NAC-stadium onderdeel van het leuke en gevarieerde programma.
De jaarlijks terugkerende Singelloop is een mooie stimulans om elk schooljaar sportief te beginnen.

Support de families bij de Familieloop

Donderdag 30 augustus gaat de training echt officieel van start. Benieuwd? Je kunt ons volgen via social media en ga straks voor het resultaat maar eens kijken op de Grote Markt, op 1 september. Want team “Heel Breda JOGGt mee met de Familieloop” komt eraan!

 

“Heel Breda JOGGt mee met de Familieloop” is een samenwerkingsproject van JOGG-Breda, Ferrero Nederland, Breda Actief, Teamplay@NAC, het Jeugdsportfonds, Amgen Singelloop Breda, GGD West-Brabant, AV Sprint, Surplus en Social Work.

Deel dit bericht: