Uitgelicht: NAC Breda

JOGG en NAC Breda werken samen in diverse projecten zoals de 'NAC Street League' en ‘Heel Breda JOGGT mee met de Familieloop’. Binnen die projecten wordt gebruik gemaakt van elkaars expertise, beeldmerk en netwerk om een gezonde leefstijl bij jongeren te bevorderen.

Bij een van hun projecten, namelijk de NAC Street League, zijn veel scholen in de omgeving betrokken. De competitie voor de groepen 7 en 8 van Bredase basisscholen heet NAC Junior Street League, daarnaast is er ook de NAC Street League voor jongens van 12 tot en met 16 jaar en voor meiden van 12 tot en met 16 jaar wordt de NAC Ladies Street League georganiseerd. Alle competities worden 'op straat' georganiseerd, bijvoorbeeld op voetbalveldjes in de wijk of op en rondom het schoolgebouw. 

NAC Breda is zich bewust van de maatschappelijke rol die ze kan uitoefenen in de gemeente Breda. Ze hebben de verantwoordelijkheid genomen en onder de naam Teamplay@NAC werkt NAC Breda samen met partners, waaronder JOGG-Breda, aan een gezondere samenleving. Teamplay@NAC gebruikt sport, en in het bijzonder voetbal, om verschillende doelgroepen te stimuleren en te motiveren op het gebied van een gezonde leefstijl.

De mogelijkheid om aan sport deel te nemen is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Met de organisatie en/of ondersteuning van (kosteloze) sport- en beweegactiviteiten draagt Teamplay@NAC bij aan een gezonder beweeg- en leefklimaat in wijken en buurten van de gemeente Breda.

Het beeldmerk van NAC Breda, de spelers, de leden van de technische staf en de omgeving van het stadion worden ingezet om de bewoners te enthousiasmeren en te activeren. Ook wethouder Miriam Haag draagt de initiatieven van Teamplay@NAC een warm hart toe, zo bezocht ze recent een door NAC georganiseerde wedstrijd in Prinsenbeek en gaf daar het startsein. 

Kijk voor meer informatie over de projecten van Teamplay@NAC op de website ›

Deel dit bericht: