Hockeyclubs Breda rookvrij

De hockeyclubs Push, BH&BC Breda, Zwart Wit, Prinsenbeek en Teteringen zijn onlangs begonnen met het zaterdagse rookverbod. Op zaterdag wordt er competitie gespeeld door de jeugd. Adviseur Mooiwerk (Enzo de Regt) is benaderd door BH&BC Breda voor dit gezamenlijke initiatief. Hij begeleidt sportclubs op weg naar een rookvrije sportclub.

Breda heeft de grootste hockeydichtheid binnen ons land. Meer dan zestig procent van de leden is jeugdspeler. Gezamenlijk willen de clubs het goede voorbeeld geven en kinderen beschermen tegen de verleidingen van roken. Uiteindelijk willen de clubs de hele week rookvrij worden. Bij HCP (Hockeyclub Prinsenbeek) gebeurt dit al.

hockeyclubs rookvrij bn de stem
hockey clubs rookvrij

Als JOGG-Breda zijn wij blij met deze mooie ontwikkeling. Wij hopen dat nog meer sportclubs dit voorbeeld zullen volgen en de handen ineen slaan om de jeugd te beschermen tegen het roken.

Wethouder Miriam Haagh (wethouder Gezondheid) is blij met de maatregel: “Rookvrij opgroeien, spelen en sporten is van groot belang voor kinderen in onze stad. Daarom ondersteunen we als gemeente de beweging ‘Rookvrije generatie’ die zich inzet om kinderen rookvrij te laten opgroeien. Het initiatief van deze vijf clubs laat zien dat steeds meer partijen dit belangrijk vinden.” Klik op deze link om het artikel te lezen in BN De Stem (01-04-2019).

We zien in Breda ook andere positieve ontwikkelingen voor rookvrije omgevingen. Op 6 juni wordt het Congres Rookvrij georganiseerd bij de Uitvindfabriek, in de voormalige snoepfabriek De Faam. (Zorg)organisaties, bedrijven,  sportclubs, scholen, kinderboerderijen en speeltuinen behoren tot de doelgroep van genodigden. We gaan voor een rookvrij Breda!

Wil je als sportclub ook rookvrij worden? Neem dan contact op met Enzo de Regt!

Email: e.de.regt@breda-actief.nl

hockey clubs rookvrij
op weg naar rookvrije generatie

Meld je aan voor ons congres rookvrij

Binnenkort organiseert JOGG-Breda, samen met Verbonden In Zorg en GGD West-Brabent het congres: Rookvrij in de regio Breda.

Lees hier meer over dit initiatief.

Deel dit bericht: