Healthy lunch bij Ferrero

JOGG-supporter Ferrero, het Italiaanse familiebedrijf, ondersteunt lokale initiatieven die bijdragen aan een actieve en gezonde leefstijl onder jongeren.

In Breda heeft Ferrero in het verleden de Familieloop georganiseerd, waarbij families looptrainingen kregen bij atletiekvereniging SPRINT om uiteindelijk mee te doen aan de Singelloop. Ook heeft Ferrero een mooie bijdrage geleverd aan de Urban Sports Week Champions Trophy, waarbij allerlei sportieve activiteiten voor kinderen werden georganiseerd, zoals rolstoelhockey, urban hockey, skaten, streetbasketball, urban dance en freerunning.

gezonde lunch ferrero
gezonde lunch ferrero

Als onderdeel van haar MVO-beleid organiseert Ferrero ook elk kwartaal een gezonde lunch voor haar medewerkers (25 personen) op het hoofdkantoor in Breda. Tijdens deze lunches staat er telkens een ander onderwerp op het programma, dat gerelateerd is aan voeding en gezondheid. Op deze manier helpt Ferrero haar medewerkers om hun basiskennis over voeding te vergroten en voedsel te begrijpen.

In januari jl. gaf voedingswetenschapper Veronie Kok (Schuttelaar & Partners) een presentatie over de basisprincipes van voeding en sport, waarbij de medewerkers werden betrokken bij enkele mythes en waarheden over dit onderwerp. In de tussentijd genoten ze van verschillende gezonde, lekkere sportgerechten die aansloten bij het onderwerp.

gezonde lunch ferrero
gezonde lunch ferrero

JOGG-Breda omarmt de gezonde werkvloer en spoort organisaties aan om oog te hebben voor de vitaliteit van de medewerkers en de werkomgeving gezonder te maken. Ferrero is hier een mooi voorbeeld van. Vitale werknemers zijn energiek, goed inzetbaar en over het algemeen minder ziek. Gunstig voor de werkgever én werknemer. Het loont dus om te investeren in de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van mensen, zowel fysiek, psychisch als emotioneel.

Wil je ook aan de slag met een gezonde werkvloer? Neem dan contact op met JOGG-Breda.

Op de hoogte blijven van de projecten van JOGG-Breda? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Deel dit bericht: