Nationaal Preventieakkoord

Op 23 november is het Nationaal Preventieakkoord ‘Samen voor een gezonder Nederland’ gepresenteerd door Paul Blokhuis (ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport) met de doelstelling dat er in 2040 minder mensen roken, er minder problematisch alcoholgebruik is en er minder overgewicht is.

nationaal preventieakkoord
nationaal preventieakkoord

Meer dan 70 organisaties hebben afspraken gemaakt met elkaar hierover. Denk aan koepelorganisaties uit het bedrijfsleven, zoals cateraars, supermarkten, levensmiddelenproducenten, gezondheidsorganisaties, gemeenten, sportorganisaties, speeltuinen en de Fietsersbond.

Het preventieakkoord werd onder andere ondertekend door JOGG Nederland. Vanuit de visie om de omgeving gezonder te maken voor de jeugd sluit dit perfect aan. Volgens JOGG Nederland is in 2020 de helft van alle gemeenten een JOGG-gemeente.  

Breda is sinds 2011 JOGG-gemeente en met het Nationaal Preventieakkoord kunnen we in Breda nog meer bereiken met elkaar. Zo creëren we een omgeving waarin de gezonde keuze de makkelijkste is. Door een gezondere omgeving, leren kinderen van jongs af aan om betere en bewuste keuzes te maken. Bent u al lid van ons JOGG-netwerk en wilt u zich ook graag inzetten voor een gezondere jeugd? Of kent u iemand die zich wilt inzetten voor de Bredase jeugd vanuit persoonlijk motief of vanuit een organisatie? Mail naar info@jogg-breda.nl. Dan kijken we samen naar een mooie invulling.

nationaal preventieakkoord
Deel dit bericht: