De subsidieregeling van Jong Leren Eten is ‘live’!

Het programma ‘Jong Leren Eten’ (afkomstig van het ministerie van Economische Zaken en van het ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport) heeft als doel om kinderen en jongeren voedsel te laten proeven en te laten beleven, wat ten gunste komt van de gezondheid en leerprestaties. Naast het proeven en beleven, leren kinderen en jongeren ook over de herkomst en smaak van voedsel. Zo worden ze meer bewust gemaakt van gezonde, duurzame én lekkere keuzes.

subsidieregeling gezonde scholen kinderopvang
subsidieregeling gezonde scholen kinderopvang

Vanaf 1 november kunnen alle primair onderwijs scholen, voortgezet onderwijs scholen en mbo scholen, gebruik maken van deze subsidieregeling. Voor de kinderopvang geldt dat coaches Gezonde Kinderopvang subsidie kunnen aanvragen. Met als motto ‘Lekker naar buiten! kunnen scholen een tegemoetkoming ontvangen in de kosten voor moestuinieren, koken, een excursie of gastles. Per schoollocatie is een maximum bedrag van €2000,- beschikbaar. Per Gezonde Kinderopvang is er €500,- beschikbaar.

Op de site van Jong Leren Eten kun je informatie vinden over de regelingen en over de stappen voor de aanvraag van de subsidie.

Makelaars Jong Leren Eten in Noord-Brabant

Judith Piek
e-mail: j.piek@ggdhvb.nl

Wim Ruis
e-mail: w.ruis@ivn.nl

subsidieregeling gezonde scholen kinderopvang
Deel dit bericht: