Freerunning Beginning Session 2017

Freerunning is een spectaculaire sport waarbij je je zo snel mogelijk verplaatst over en met obstakels. Denk bijvoorbeeld aan tegen muren op rennen en over railings springen op bijzondere locaties in een stedelijke omgeving. Ook Breda kent een freerunners-community. Dit jaar werd er in Breda een Beginning Session Freerunnen georganiseerd voor kinderen vanaf 9 jaar die kennis wilden maken met freerunnen. JOGG-Breda heeft hierbij een gezonde lunch verzorgd,  zodat zij zich met veel energie uit konden leven. 

Voor de Beginning Session van Parkour Breda, ambassadeurs van JOGG-Breda, werd een gemeentelijke sporthal in Breda omgebouwd tot een waar freerunparadijs! In dit paradijs kon iedereen zich compleet uitleven en nieuwe bewegingen van elkaar leren. Bij freerunning draait het om vrijheid, controle over jezelf en het gebruik maken van je omgeving. De obstakels onderweg worden uitdagingen en stellen de kinderen en jongeren qua motoriek op de proef.

De Parkour en Freerunning lessen, waar de kinderen zich daarna voor konden opgeven, worden georganiseerd door ervaren trainers. De Freerunners trainen onder andere in het (nieuwe) parkourpark dat aan het einde van de Veilingkade in de wijk Belcrum ligt. Kijk voor meer informatie op de site parkourbreda.nl

 

 

Deel dit bericht: