Uitgelicht: AV Sprint

Atletiekvereniging SPRINT is al enige jaren supporter van JOGG-Breda, ze nemen deel aan het project De Gezonde Sportkantine en bestaan dit jaar 75 jaar. 

Dankzij SPRINT zijn ruim tweeduizend leden regelmatig met atletiek bezig. Het is niet alleen de grootste atletiekvereniging van Nederland, maar ook een echte atletiekvereniging voor jong én oud. Al bij jonge kinderen stimuleren zij het sporten op een positieve manier door eerst te starten met toegankelijke spelletjes en het sporten langzaamaan op te bouwen.

Naast het sporten vindt SPRINT dat een gezonde voeding hierbij niet mag ontbreken. Het bewustzijn van een gezonde levensstijl proberen zij binnen hun eigen club aan te moedigen door het uitdelen van fruit en het drinken van water te stimuleren. Tijdens een loopevenement wordt er bijvoorbeeld geen zoete sportdrank meer aangeboden, maar bekertjes met water. Ook is er vers fruit te koop in de kantine, zoals een appeltje of banaantje na de training.  

 

Heel Breda JOGGt mee

Supporter van Heel Breda JOGGt mee

Op zondag 1 oktober gaat de Singelloop in Breda van start. Omdat sporten niet voor alle gezinnen vanzelfsprekend is, zet JOGG-Breda zich hiervoor in middels Heel Breda JOGGt mee met de Familieloop. Meerdere trainers van SPRINT zullen de gezinnen enkele weken begeleiden zodat zij in oktober goed voorbereid kunnen meelopen met de Singelloop. Ook voorgaand jaar heeft SPRINT deelnemende gezinnen met veel enthousiasme getraind, waarna zij succesvol meeliepen met de Singelloop.

Color the forest

Op 1 juli vond het leuke hardloopevenement Color The Forest plaats. Na afloop van deze kleurrijke funrun door het Mastbos verzorgde SPRINT in het kader van de Gezonde Kantine een lekker glas water met fruit voor alle deelnemers. 

Wilt u ook eens deelnemen aan leuke atletiek evenementen? Of nieuwsgierig geworden naar sporten bij AV SPRINT? Kinderen kunnen tot twee weken proefsporten bij SPRINT voordat zij lid worden. Een erg leuke kans om eens kennis te maken met atletiek! Kijk voor meer informatie op de website van AV SPRINT

Deel dit bericht: