projecten

Wereldwijd stijgt het aantal kinderen met obesitas. Ook in Breda zijn er wijken waar 1 op de 4 kinderen kampt met overgewicht. Om die reden gaat de gemeente Breda de komende jaren de strijd aan met overgewicht. Samen werken we aan een gezonder Breda!

In Breda werken alle lokale partijen uit onderwijs, zorg, bedrijfsleven, sport en welzijn samen aan de gezamenlijke doelstellingen. Die lokale samenwerking leidt tot betere sport-, beweeg- en speelfaciliteiten. Dit leidt uiteindelijk tot meer aandacht voor voeding en beweging. Want gezond eten en drinken, dagelijks bewegen en sporten moeten de gewoonste zaken van de wereld worden.

actuele projecten

Nationaal Preventieakkoord


Op 23 november is het Nationaal preventieakkoord ‘Samen voor een gezonder Nederland’ gepresenteerd door Paul Blokhuis. Meer dan 70 organisaties doen mee!

lees meer ›

Gezonde buurten


Een Gezonde Buurt biedt voldoende ruimte voor spel en sport, heeft educatief en eetbaar groen en een sterk lokaal netwerk. Breda doet mee!

lees meer ›

De suikerberg


JOGG-Breda draagt kinderen uit om gezond te eten, voldoende te bewegen en genoeg water te drinken. We maken de Bredanaars bewust van suikergebruik.

lees meer ›

Week van de publieke gezondheid


Van 5 tot 11 november organiseert de GHOR/GGD West-Brabant weer de week van de publieke gezondheid.

lees meer ›

Kookclub Heuvel


Een zestal tieners uit de Heuvel kookte zaterdag 20 oktober voor het eerst voor bewoners van senioren-wooncomplex De Brink.

lees meer ›

Superchefs: afsluitend diner


De kinderen van kinderdagverblijf Woelewippie hebben deelgenomen aan de kookworkshops van SuperChefs. Ze leren zelf hoe ze een gezonde maaltijd kunnen maken.

lees meer ›

We Are Food: EetJeBeter


Het EetJeBeter initiatief trok met een foodtruck door de provincie Brabant. Op 14 mei vond een gezonde lunch plaats in Breda, op het Chasséveld.

lees meer ›

Champions Trophy Side Events


Van 4 tot en met 8 juni werd de Urban Sports Week gehouden bij Pier 15. Basisscholen, doelgroepen uit de wijk en jeugdteams van verenigingen, maakten kennis met urban sports.

lees meer ›

JOGG-festival


Dit jaar slaan JOGG-Breda en de organisatie van Breda Barst de handen ineen om het programma van Minibarst een mooie invulling te geven.

lees meer ›

Jong Leren Eten initiatief 4 juli


Een paar maanden geleden heeft JOGG-Breda samen met de Brabantse makelaars van het rijksprogramma Jong Leren Eten een wedstrijd gehouden. De prijs werd verzilverd.

lees meer ›

Save the Date 25 oktober


Om u te inspireren organiseren JOGG-Breda en Vitaal Breda een inspiratiesessie ‘vitale werkgevers en werknemers in breda’ in samenwerking met JOGG-Nederland.

lees meer ›

Project: vrouwen in beweging


Vrouwen in beweging is een initiatief dat een aantal jaar geleden met ondersteuning van JOGG-Breda is ontstaan.

lees meer ›

eerdere projecten

Deel dit bericht: