projecten

Wereldwijd stijgt het aantal kinderen met obesitas. Ook in Breda zijn er wijken waar 1 op de 4 kinderen kampt met overgewicht. Om die reden gaat de gemeente Breda de komende jaren de strijd aan met overgewicht. Samen werken we aan een gezonder Breda!

In Breda werken alle lokale partijen uit onderwijs, zorg, bedrijfsleven, sport en welzijn samen aan de gezamenlijke doelstellingen. Die lokale samenwerking leidt tot betere sport-, beweeg- en speelfaciliteiten. Dit leidt uiteindelijk tot meer aandacht voor voeding en beweging. Want gezond eten en drinken, dagelijks bewegen en sporten moeten de gewoonste zaken van de wereld worden.

actuele projecten

We Are Food: EetJeBeter


Het EetJeBeter initiatief trok met een foodtruck door de provincie Brabant. Op 14 mei vond een gezonde lunch plaats in Breda, op het Chasséveld.

lees meer ›

Champions Trophy Side Events


Van 4 tot en met 8 juni werd de Urban Sports Week gehouden bij Pier 15. Basisscholen, doelgroepen uit de wijk en jeugdteams van verenigingen, maakten kennis met urban sports.

lees meer ›

JOGG-festival


Dit jaar slaan JOGG-Breda en de organisatie van Breda Barst de handen ineen om het programma van Minibarst een mooie invulling te geven.

lees meer ›

Jong Leren Eten initiatief 4 juli


Een paar maanden geleden heeft JOGG-Breda samen met de Brabantse makelaars van het rijksprogramma Jong Leren Eten een wedstrijd gehouden. De prijs werd verzilverd.

lees meer ›

Save the Date 25 oktober


Om u te inspireren organiseren JOGG-Breda en Vitaal Breda een inspiratiesessie ‘vitale werkgevers en werknemers in breda’ in samenwerking met JOGG-Nederland.

lees meer ›

Project: vrouwen in beweging


Vrouwen in beweging is een initiatief dat een aantal jaar geleden met ondersteuning van JOGG-Breda is ontstaan.

lees meer ›

Team Fit


Is jullie vereniging er ook klaar voor om stapsgewijs, onder begeleiding van een Team:Fit coach, te transformeren naar een gezondere kantine of clubhuis?

lees meer ›

Jeugd & Politiek


Donderdag 19 april vond de slotbijeenkomst plaats van ‘Jeugd en Politiek’. Leerlingen van middelbare scholen presenteren hun plan voor het stimuleren van een gezonde leefstijl.

lees meer ›

Groenere schoolpleinen


Door provinciale subsidie, advies en een gemeentelijke bijdrage, wordt het aanleggen van een groen, gezond en educatief schoolplein heel aantrekkelijk.

lees meer ›

Jong leren eten


Het programma ‘Jong Leren Eten’ heeft als doel om kinderen voedsel te laten proeven en beleven, wat ten gunste komt van de gezondheid en leerprestaties van kinderen. Naast het proeven en beleven, leren kinderen ook over de herkomst en smaak van voedsel.

lees meer ›

Terugblik Heel Breda JOGGt mee met de Familieloop


Op 1 oktober was het zover, de gezinnen van Heel Breda JOGGt mee met de Familieloop liepen, na weken trainen, vol enthousiasme de Singelloop.

lees meer ›

Headset en een muziekinstallatie gezocht voor ‘Vrouwen in Beweging’


Het initiatief van ‘Vrouwen in Beweging’ is ontstaan om vrouwen te activeren die zich sociaal geïsoleerd voelen.

lees meer ›

eerdere projecten

Deel dit bericht: