projecten

Wereldwijd stijgt het aantal kinderen met obesitas. Ook in Breda zijn er wijken waar 1 op de 4 kinderen kampt met overgewicht. Om die reden gaat de gemeente Breda de komende jaren de strijd aan met overgewicht. Samen werken we aan een gezonder Breda!

In Breda werken alle lokale partijen uit onderwijs, zorg, bedrijfsleven, sport en welzijn samen aan de gezamenlijke doelstellingen. Die lokale samenwerking leidt tot betere sport-, beweeg- en speelfaciliteiten. Dit leidt uiteindelijk tot meer aandacht voor voeding en beweging. Want gezond eten en drinken, dagelijks bewegen en sporten moeten de gewoonste zaken van de wereld worden.

actuele projecten

Team Fit


Is jullie vereniging er ook klaar voor om stapsgewijs, onder begeleiding van een Team:Fit coach, te transformeren naar een gezondere kantine of clubhuis?

lees meer ›

Jeugd & Politiek


Donderdag 19 april vond de slotbijeenkomst plaats van ‘Jeugd en Politiek’. Leerlingen van middelbare scholen presenteren hun plan voor het stimuleren van een gezonde leefstijl.

lees meer ›

Groenere schoolpleinen


Door provinciale subsidie, advies en een gemeentelijke bijdrage, wordt het aanleggen van een groen, gezond en educatief schoolplein heel aantrekkelijk.

lees meer ›

Jong leren eten


Het programma ‘Jong Leren Eten’ heeft als doel om kinderen voedsel te laten proeven en beleven, wat ten gunste komt van de gezondheid en leerprestaties van kinderen. Naast het proeven en beleven, leren kinderen ook over de herkomst en smaak van voedsel.

lees meer ›

Terugblik Heel Breda JOGGt mee met de Familieloop


Op 1 oktober was het zover, de gezinnen van Heel Breda JOGGt mee met de Familieloop liepen, na weken trainen, vol enthousiasme de Singelloop.

lees meer ›

Headset en een muziekinstallatie gezocht voor ‘Vrouwen in Beweging’


Het initiatief van ‘Vrouwen in Beweging’ is ontstaan om vrouwen te activeren die zich sociaal geïsoleerd voelen.

lees meer ›

Project: Lekker Fit Week 2017 (geannuleerd)


Van 15 t/m 19 mei zal de Lekker Fit Week weer plaatsvinden in de Heuvel gezellige en sportieve activiteiten voor de wijkbewoners.

lees meer ›

Cool2Bfit


Cool2Bfit is een sportief en gevarieerd (landelijk) programma voor kinderen met overgewicht. Vanaf het nieuwe schooljaar kan er weer ingeschreven worden voor het programma dat start in oktober!

lees meer ›

Schoolproject ‘Stoere Traktaties’


Veel scholen willen het gezond trakteren bevorderen, terwijl het door kinderen zelf als ‘saai’ wordt ervaren. Reden genoeg voor de AKF om hier verandering in aan te willen brengen middels ‘Stoere Traktaties’.

lees meer ›

Schoolplein14


Het Noorderlicht is de eerste school in Breda die van start is gegaan met Schoolplein14. Op het schoolplein zijn lijnen en kleurvlakken (coatings) aangebracht. Met deze coatings worden de leerlingen meer uitgedaagd om samen te sporten en te spelen.

lees meer ›

‘JOGG mee met NAC’ gelanceerd


De campagne ‘JOGG mee met NAC’ is op 22 april 2016 van start gegaan. De campagne richt zich op families in de wijken Heuvel en Hoge Vught waar Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Breda actief is.

lees meer ›

Peuter Power


Het programma Peuter Power is bedoeld voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar met overgewicht. De ouders van de kinderen werken samen met een fysiotherapeute, een diëtiste en een jeugdverpleegkundige aan een gezonder gewicht voor de kinderen.

lees meer ›

eerdere projecten

Deel dit bericht: