projecten

Wereldwijd stijgt het aantal kinderen met obesitas. Ook in Breda zijn er wijken waar 1 op de 4 kinderen kampt met overgewicht. Om die reden gaat de gemeente Breda de komende jaren de strijd aan met overgewicht. Samen werken we aan een gezonder Breda!

In Breda werken alle lokale partijen uit onderwijs, zorg, bedrijfsleven, sport en welzijn samen aan de gezamenlijke doelstellingen. Die lokale samenwerking leidt tot betere sport-, beweeg- en speelfaciliteiten. Dit leidt uiteindelijk tot meer aandacht voor voeding en beweging. Want gezond eten en drinken, dagelijks bewegen en sporten moeten de gewoonste zaken van de wereld worden.

actuele projecten

Terugblik Heel Breda JOGGt mee met de Familieloop


Op 1 oktober was het zover, de gezinnen van Heel Breda JOGGt mee met de Familieloop liepen, na weken trainen, vol enthousiasme de Singelloop.

lees meer ›

Project: Lekker Fit Week 2017 (geannuleerd)


Van 15 t/m 19 mei zal de Lekker Fit Week weer plaatsvinden in de Heuvel gezellige en sportieve activiteiten voor de wijkbewoners.

lees meer ›

Cool2Bfit


Cool2Bfit is een sportief en gevarieerd (landelijk) programma voor kinderen met overgewicht. Vanaf het nieuwe schooljaar kan er weer ingeschreven worden voor het programma dat start in oktober!

lees meer ›

Schoolproject ‘Stoere Traktaties’


Veel scholen willen het gezond trakteren bevorderen, terwijl het door kinderen zelf als ‘saai’ wordt ervaren. Reden genoeg voor de AKF om hier verandering in aan te willen brengen middels ‘Stoere Traktaties’.

lees meer ›

Schoolplein14


Het Noorderlicht is de eerste school in Breda die van start is gegaan met Schoolplein14. Op het schoolplein zijn lijnen en kleurvlakken (coatings) aangebracht. Met deze coatings worden de leerlingen meer uitgedaagd om samen te sporten en te spelen.

lees meer ›

‘JOGG mee met NAC’ gelanceerd


De campagne ‘JOGG mee met NAC’ is op 22 april 2016 van start gegaan. De campagne richt zich op families in de wijken Heuvel en Hoge Vught waar Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Breda actief is.

lees meer ›

Peuter Power


Het programma Peuter Power is bedoeld voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar met overgewicht. De ouders van de kinderen werken samen met een fysiotherapeute, een diëtiste en een jeugdverpleegkundige aan een gezonder gewicht voor de kinderen.

lees meer ›

Peutergym


Klimmen, klauteren, springen en nog veel meer. Bij de peutergym leren kinderen spelenderwijs hun motoriek ontwikkelen. Door de verschillende bewegingen, wordt zowel hun uithoudingsvermogen als hun weerstand vergroot.

lees meer ›

SuperChefs


SuperChefs is een serie kookworkshops voor kinderen van groep 7 en 8, waarbij ze ontdekken hoe gezond, lekker en makkelijk koken kan zijn. Ze leren hoe ze zelf een gezonde maaltijd en iets voor tussendoor kunnen klaarmaken.

lees meer ›

Water drinken stimuleren onder kinderen


Het project is inmiddels in volle gang. Om het drinken van water en daarmee een gezonde leefstijl nog meer te bevorderen, zijn er verschillende initiatieven genomen.

lees meer ›

Over op water


Het lijkt voor ouders zo eenvoudig, pakjes drinken meegeven aan schoolgaande kinderen. Jaarlijks staat dit gelijk aan een suikerinname van 6 kg. Dit terwijl er een gezonder alternatief is: drinkwater uit de kraan!

lees meer ›

De Gezonde School


Wist u dat Gezonde School-activiteiten kunnen leiden tot een gezondere leefstijl van leerlingen? En een gezonde leefstijl hangt op haar beurt weer samen met betere schoolprestaties. Kies dus voor gezond!

lees meer ›

eerdere projecten

Deel dit bericht: