Werkbezoek Boerderij Wolfslaar

Buiten spelen, plezier maken en aandacht voor gezonde voeding en natuur, dat is wat kinderen bij Boerderij Wolfslaar beleven. Als kinderen op jonge leeftijd al ervaren hoe belangrijk en fijn het is om in aanraking te komen met dieren, natuur te beleven en te ontdekken waar het eten vandaan komt, zullen ze hier later profijt van hebben. Omdat dit zo belangrijk is voor de Bredase jeugd, bracht Miriam Haagh een bezoek aan Boerderij Wolfslaar op woensdagochtend 6 december.

Na een hartelijke ontvangst door de medewerkers van de boerderij werd, onder het genot van een kopje koffie, bijgepraat over de ontwikkelingen rondom de Boerderij en voedseleducatie voor bezoekers met kinderen (en scholen). 

Werkbezoek Boerderij Wolfslaar
Boerderij Wolfslaar

JOGG-Breda werkt nauw samen met de kinderboerderij. Eén van de educatief medewerkers zit in de werkgroep ‘Jong Leren Eten’, waardoor gezonde voeding in 2018 verder op de kaart gezet wordt in Breda. Een samenwerking tussen het onderwijs, bedrijfsleven en groen initiatieven in de stad is hierbij het uitgangspunt.

Op Boerderij Wolfslaar is voedseleducatie een belangrijk onderdeel. Kinderen leren over de herkomst van het voedsel en hoe zij dit voedsel kunnen bereiden. Zo kunnen ze zelf meel maken voor pannenkoeken van verschillende graansoorten, of bijvoorbeeld zelf appelmoes maken. Er zijn leskisten te leen zoals de smaakleskist, pannenkoekleskist of de kip en het ei.

Naast de educatief medewerkers, zijn er ook zzp’ers die kinderen op een leuke manier wat bijleren als het gaat over natuur en duurzaamheid.

Na even bijgepraat te hebben, gaf Marika Rath een rondleiding over de boerderij. Aan de hand van diverse voorbeelden werd verteld hoe kinderen bewust gemaakt worden van de natuur, het welzijn van de dieren. Verder werd besproken welke lesprogramma’s rondom voeding ontwikkeld zouden kunnen worden. Al met al was het een geslaagd werkbezoek en werd het maar weer eens duidelijk hoeveel belangrijke vitaliteitsthema's samenkomen op een kinderboerderij. Voor meer informatie over wat kinderen bij Boerderij Wolfslaar kunnen doen, kijk dan op www.wolfslaarbreda.nl.  

Varken Boerderij Wolfslaar
Deel dit bericht: