La Vuelta: maatschappelijke bijdrage vanuit JOGG-Breda

Het is u vast niet ontgaan: Nederland (en Breda) verwelkomt La Vuelta 2020! Dit is een prachtig internationaal wielerevenement waarbij de wielrenners op 16 augustus beginnen in Breda. Uiteindelijk eindigen ze ook weer in Breda. Dit is de derde etappe, na een ploegentijdrit in Utrecht en een mooie etappe door de provincies Brabant en Utrecht.

In Breda vieren we de komst van La Vuelta. En daarmee wachten we niet tot augustus 2020. Tijdens het eerste Vuelta-café op 30 januari is een oproep gedaan activiteiten te organiseren om de komst van La Vuelta te vieren. Intussen bruist het in de stad van de ideeën! Ook JOGG-Breda wil hieraan haar steentje bijdragen, samen met onder meer de GGD West-Brabant en het Amphia, op de thema’s gezondheid en bewegen.

We hopen dat we de Bredanaars kunnen verleiden om na de Vuelta niet meer zo snel de auto te pakken in de stad, maar gebruik te maken van een actief en veel leuker vervoersmiddel, zoals de ‘benenwagen’, de fiets of de skeelers. Tijdens de pitch op het tweede Vuelta-café op 25 juni is alvast een tipje van de sluier opgelicht! We houden u op de hoogte.

Deel dit bericht: