12 juni Nationale Buitenspeeldag regio Breda 2019

Er was geen excuus om binnen te blijven op woensdag 12 juni, want toen was het weer Buitenspeeldag en was er veel leuks te doen buiten op straat in de regio Breda!

Sinds 1994 wordt er in Nederland elk jaar een Nationale Buitenspeeldag gehouden (tweede woensdag in juni). Op die dag worden overal in ons land straten afgesloten voor verkeer, zodat kinderen er zonder gevaar naar hartenlust kunnen spelen.

De dag is een echte actiedag met spandoeken, folders, ouders en natuurlijk veel spelende kinderen op straat. Door het afsluiten van de straten wordt de aandacht gevraagd van omwonenden, de gemeente en voorbijgangers. Elke straat, buurt of school kan meedoen om zo de eigen omgeving veiliger en kindvriendelijker te maken.

De Nationale Buitenspeeldag vraagt op een speelse manier aandacht voor een kindvriendelijke inrichting van buurten en straten. De actie doet een beroep op buurtbewoners en voorbijgangers om hun verkeersgedrag onder de loep te nemen.

Buitenspelen is leuk én gezond! Kinderen in Nederland geven aan vaker buiten te spelen als hun buurt minder saai zou zijn. Zij weten als geen ander wat hen motiveert om buiten te spelen. Daarom heeft Jantje Beton een kindersubsidie. Jonge avonturiers konden hun gave buitenspeelidee voor kinderen uit de buurt met deze subsidie realiseren.

Klik hier voor meer informatie over de subsidie en alle locaties in de regio Breda waar iets werd georganiseerd op Buitenspeeldag 2019.

Deel dit bericht: