Terugblik webinar ‘Gezonde Sportomgeving’

Hoe ga je nou concreet aan de slag met een gezonde sportomgeving? Sportclubs spelen immers een bijzondere rol in het stimuleren en activeren van een gezonde leefstijl. ‘‘Maar kunnen we dan nog wel een biertje of snack nuttigen?’’ Tuurlijk kan dat nog!

Op woensdag 10 februari organiseerde MOOIWERK, in samenwerking met NOC*NSF en Team:Fit een webinar over een gezonde sportomgeving. Tijdens de online bijeenkomst werden sportverenigingen meegenomen in het vormgeven en opzetten van een gezond(er) beleid rondom eten en drinken in de sportkantine. Daarnaast werd er stilgestaan bij het onderdeel alcoholbeleid en verantwoord alcoholschenken en was er uitgebreid aandacht voor rookvrije sportverenigingen- en parken. Dit webinar sloot dan ook naadloos aan bij het Bredaas Lokaal Preventieakkoord dat recentelijk is ondertekend door een breed scala en partijen.

hockey clubs rookvrij

De deelnemers kregen praktische tips en handvatten om met de thema’s voeding, alcohol en roken aan de slag te gaan. Bovendien konden de deelnemers sparren met onder andere Atletiekvereniging Sprint, de trotse bezitter van het zilveren vignet Gezonde Sportkantine. 

We kijken terug op een succesvol webinar. Momenteel worden er vervolgstappen en acties uitgezet bij de sportverenigingen. Was je niet aanwezig bij de webinar, maar heb je wel interesse in dit thema? Neem dan contact op met MOOIWERK.

Deel dit bericht: