Staatssecretaris Paul Blokhuis bezocht Breda

Op 29 mei werd Paul Blokhuis verwelkomd bij Avans Hogeschool in Breda. Paul Blokhuis (ministerie Volksgezondheid Welzijn en Sport) presenteerde eerder dit jaar het Nationaal Preventieakkoord. Het akkoord heeft tot doel om de gezondheid van Nederlanders te verbeteren. Thema’s waar op ingezet wordt zijn overgewicht, roken en alcohol. In het Nationaal Preventieakkoord staan afspraken tussen meer dan 70 verschillende organisaties; bijvoorbeeld koepelorganisaties van de zorg, bedrijven, gemeenten en onderwijsinstellingen.

 

Op 15 april hebben Amphia en Avans een belangrijke stap gezet als buren door hun terreinen rookvrij te maken. Gemeente Breda is betrokken geweest bij dit proces om dit mede te faciliteren. Deze ontwikkelingen en de eerste evaluaties werden in een rondetafelgesprek gedeeld met Paul Blokhuis. Naast het stimuleren van een rookvrije omgeving, werken we in Breda met onder andere de JOGG-aanpak aan een omgeving waarin de gezonde keuze de gemakkelijkste is. Water drinken, gezond eten en bewegen zijn thema’s waar we samen met de stad op inzetten. Scholen, sportclubs, bedrijven, maatschappelijke organisaties en zorgprofessionals werken gezamenlijk aan een gezonde jeugd. Paul Blokhuis heeft met veel interesse geluisterd naar onze lokale gezondheidsaanpak en ook de samenwerking tussen de gemeente, Amphia en Avans vond hij indrukwekkend. Hij komt graag nog eens terug in Breda.

We kijken terug op een geslaagd werkbezoek. Amphia, Avans en gemeente Breda zullen blijven samenwerken voor een gezonde jeugd.

Deel dit bericht: