Calisthenics in de Hoge Vucht

Tijdens de Nationale buitenspeeldag op 12 juni namen wethouders Daan Quaars en Miriam Haagh de interactieve voetbalmuur en de calisthenics toestellen bij het Cruyff court aan de Hamdijk officieel in gebruik. JOGG-Breda zorgde voor de dorstlesser: bij de waterbar konden de aanwezigen water met verschillende smaakjes drinken.

In BN De Stem verscheen hier ook een artikel over. In de wijk Hoge Vucht is er veel problematiek rondom armoede en gezondheid. Het geplaatste calisthenics-toestel is een klimrek, bedoeld voor buitensport. Eerder werd er al een interactieve voetbalmuur geplaatst. Jongeren worden op deze manier gestimuleerd om buiten te spelen. Het speelveld aan de Hamdijk legt op deze manier ook de verbinding tussen de totstandkoming van het Talentcentrum en de wijk.

We hopen dat de nieuwe buitensportfaciliteiten bij het Cruyff court een mooie impuls zijn om lekker buiten te spelen en te sporten. ‘Bewegen’ is binnen de JOGG-aanpak een belangrijk thema om op in te blijven zetten de komende jaren.

Deel dit bericht: