Nieuwe speeltoestellen voor de allerkleinsten in de Wisselaar

Buitenspelen is voor kinderen belangrijk voor de gezondheid, de motoriek, het ontwikkelen van sociale vaardigheden, de prikkeling van de fantasie en het trainen van een sterk immuunsysteem. Springtouwen, hutten bouwen, rennen, klauteren en verstoppen horen erbij. In de stad is het extra van belang om oog te hebben voor voldoende speelplekken. Met de maatschappelijke ontwikkelingen van digitale communicatiemiddelen en gaming, en tegelijkertijd de toename van overgewicht en het gebrek aan voldoende beweging, stimuleert JOGG-Breda het buitenspelen. Dit doen we samen met onze supporters die bijdragen middels media (communicatie), mensen (menskracht), munten (financiële bijdrage), middelen (producten zoals fruit, waterflesjes etc.) en massa (ambassadeurschap). We sluiten hierbij aan op de lokale vraag.

Vanuit de buurt Wisselaar (gelegen in Hoge Vucht) was er de behoefte om voor de allerkleinsten meer speelvoorzieningen in de wijk te hebben. In het vierkant van de Dikmuidenstraat, Noordschotsestraat, Izegemstraat en Kaaskerkestraat waren al speelvoorzieningen aangelegd voor de wat oudere kinderen, maar een aantal speeltoestellen voor de jongste doelgroep waren van harte welkom. Een JOGG-supporter heeft in samenwerking met JOGG-Breda en de wijk gezorgd voor een schommel, hobbelscooter en een huisje met glijbaan. Een mooi voorbeeld van een publiek-private samenwerking!

In deze periode waarin corona de boventoon voert en het sociale contact beperkt moet worden, was het rustig in de speeltuin, ondanks het mooie weer. We hopen dat er veel plezier aan beleefd gaat worden door de kinderen. Lekker bewegen en buitenspelen met de buurt- en klasgenootjes moedigen wij van harte aan.

Deel dit bericht: