Consultatiebureaus brengen belang van water drinken onder de aandacht

Water drinken is gezond. Het is dorstlessend en er zitten geen suikers en zoetstoffen in. Ons lichaam bestaat voor het grootste gedeelte uit water. We hebben water nodig om onze organen goed te kunnen laten werken.

Water drinken in plaats van gezoete dranken past bij een gezonde manier van leven. En het helpt overgewicht te voorkomen. Een kind dat al jong ontdekt dat water drinken lekker en normaal is, zal later ook makkelijker water blijven drinken. Niet voor elke ouder is het vanzelfsprekend dat water drinken het beste is voor hun kind. Veelal zorgt een gebrek aan voldoende kennis voor misvattingen over wat gezond is. Om het kind gezond te laten opgroeien ondersteunt Careyn ouders hierbij door hen te adviseren door middel van gesprekken en beeldmateriaal. Het Voedingscentrum verstrekt materiaal over gezond eten en drinken.

Om het belang van water drinken extra onder de aandacht te brengen, is gezorgd voor een pakket met  daarin posters, folders, kleurplaten en drinkbekers. Er wordt ook online materiaal verstrekt. JOGG-Breda ontwikkelde dit pakket samen met andere Brabantse organisaties: Brabant Water, TWB, Careyn, GGD West-Brabant en GGD Hart voor Brabant. Met deze actie dragen we eraan bij om water drinken (en een gezonde manier van leven) de normaalste zaak van de wereld te maken voor ouders en kinderen. De laatste voorbereidingen worden deze maanden verricht en als het materiaal een plekje heeft gekregen op de locaties zal er een update gegeven worden in één van de JOGG-Breda nieuwsbrieven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Deel dit bericht: