15 april: startevenement rookvrij Amphia en Avans

Het Amphia Ziekenhuis is dit jaar begonnen met belangrijke stappen richting een rookvrij ziekenhuisterrein. Sinds 1 januari 2019 was het voor medewerkers van het Amphia al niet meer toegestaan om op het buitenterrein te roken. Binnen werd sowieso al niet gerookt.

rookvrij amphia avans
rookvrij amphia avans

Op 15 april hebben Amphia Ziekenhuis en Avans Hogeschool samen een belangrijke stap gezet. Als ‘buren’ maakten zij hun terreinen officieel volledig rookvrij. Het doel is het beschermen van patiënten, studenten, medewerkers en bezoeken tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken. Op 15 april werd een startevenement georganiseerd door Amphia en Avans. Wethouder Miriam Haagh, Remco Djamin Voorzitter MSBa, deden samen met Jacomine Ravensbergen van Avans Hogescholen de officiële start. Miriam Haagh liet symbolisch de laatste sigaretten verdwijnen samen met een illusionist. Daarna ontving zij het manifest vanuit ViZ. Dit werd door de aanwezigen omarmd als een mooie stap richting een rookvrije regio en stad. In dit manifest staan organisaties opgenomen die rookvrij worden.

Vanuit JOGG-Breda ondersteunen we deze rookvrije ontwikkelingen van harte. Het was een feestelijk moment met muziek en ‘rookvrije, milieuvriendelijke ballonnen’. Het evenement vond plaats van 12.00 uur tot 14.00 uur op het voorterrein van het Amphia. Later werd op Avans afgesloten met koffie en broodjes. Amphia en Avans willen een voorbeeld zijn voor andere organisaties en instellingen.

rookvrij amphia avans
rookvrij amphia avans

Avans heeft uiteindelijk tot doel om alle overige vestigingen in Breda, Tilburg, Roosendaal en ‘s-Hertogenbosch rookvrij te laten worden. Bij het Amphia is het de bedoeling dat vanaf 15 april alle Amphia-locaties  (Molengracht en Langendijk in Breda en Pasteurlaan in Oosterhout) ook buiten rookvrij zijn.

Het stadsblad plaatste een artikel

Deel dit bericht: