Pilot moestuinieren met moestuincoaches van start

De interesse voor moestuinieren met kinderen groeit! Steeds meer scholen en kinderopvanglocaties willen met kinderen aan de slag in moestuinen. Vanuit JOGG-Breda vinden we het belangrijk dat locaties hier zo goed mogelijk bij ondersteund worden. Moestuinieren draagt namelijk bij aan de gezondheid van kinderen. We willen met dit project kinderen laten zien én beleven waar ons voedsel vandaan komt, hoe de pure smaken proeven en hoe je gezond en lekker eten kan klaarmaken. ‘Voedselvaardig worden’, zo noemen we dat.

Dit najaar zijn er daarom 7 locaties (scholen en kinderopvang) gestart met de pilot ‘’Moestuinieren Breda’’ waarbij een moestuincoach wordt ingezet.

Samen met de school of kinderopvang maakt de moestuincoach dit najaar een plan met wat past op de locatie. Zowel over de plek van de tuintjes, het teeltpan, het onderhoud en de educatieve aanpak. In de lente gaan de locaties onder begeleiding met de kinderen aan de slag. In een evaluatie en vervolgaanpak maakt de locatie de stap om zelf verder te gaan na het eerste teeltseizoen.

Deel dit bericht: