Voedselbosjes geplaatst op 3 Bredase schoolpleinen

Een eigen voedselbosje op het schoolplein, daarmee leren kinderen over (gezond) voedsel en zijn ze lekker in de buitenlucht. Dit draagt bij aan een gezonde jeugd. Daarom worden er dit najaar 3 nieuwe voedselbosjes geplaatst in Breda! Het project is een samenwerking van JOGG-Breda en Boerderij Wolfslaar (Gemeente Breda), IVN met het Prins Bernard Cultuurfonds, het Rijksprogramma Jong Leren Eten, en Montessori + Breda.

Op 16 november werd het voedselbosje geopend bij Basisschool Montessori + Breda. Leerlingen plantten samen met Wethouder Arjen van Drunen het eerste boompje in het voedselbosje op hun schoolplein.

Wethouder Arjen van Drunen: “Dankzij het Voedselbosje leren kinderen al op school waar ons voedsel vandaan komt, hoe de pure smaken proeven en hoe je gezond en lekker eten kan klaarmaken. Door kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met de natuur en alles wat daarin groeit en bloeit is de kans groter dat ze dit de rest van hun leven meenemen. Daarnaast is het natuurlijk gewoon leuk om lekker met elkaar buiten bezig te zijn.” 

In het kleine bos groeien 30 verschillende soorten planten die je kunt eten. Hierdoor leren kinderen op een leuke manier hoe voedsel groeit en waarom dit goed is voor de natuur, het klimaat én jezelf. Lees hier meer over het voedselbosje.

Zie ook het persbericht van gemeente Breda over de opening: Leerlingen van Montessori + Breda planten hun eigen Voedselbosje | Breda nieuws

Deel dit bericht: