Project: Peutergym

motorische vaardigheden ontwikkelingen

Met behulp van peutergym wordt eraan gewerkt dat kinderen al op jonge leeftijd voldoende gaan bewegen. Onder deskundige begeleiding van een kinderfysiotherapeut kunnen peuters  in kleine groepen, hun motorische vaardigheden, in eigen tempo ontwikkelen.

Prikkelen

Peutergym is bedoeld om kinderen op jonge leeftijd te prikkelen zich motorisch te ontwikkelen. Door de verschillende bewegingen die er worden gemaakt, wordt zowel hun uithoudingsvermogen als hun weerstand vergroot.

Voor wie is peutergym?

Peutergym is ontwikkeld voor kinderen tussen de 1-4 jaar. De enige eis die er gesteld wordt, is dat de peuter kan lopen. Tijdens de lessen gaat er veel aandacht uit naar de grove bewegingen zoals: rennen, klimmen en klauteren, ballen vangen en gooien, springen en balanceren. In een ongedwongen sfeer worden de bewegingen gestimuleerd door middel van spelletjes en kleine opdrachtjes. Het kind wordt door deze verschillende spelletjes uitgedaagd en krijgt hierdoor meer zelfvertrouwen. De peuters leren veel van elkaar. Ze imiteren en helpen elkaar. Dit is het begin van het samenspel.

Gymles en opvoeding

De gymles kan gezien worden als een schakel in de opvoeding. Kinderen leren er onder meer hoe kleine opdrachten uitgevoerd moeten worden. Daarnaast komt het inschatten van afstand, diepte en hoogte aan de orde. In de ontmoeting met andere kinderen leren ze hoe ze rekening met elkaar moeten houden. En dat ze op hun beurt moeten wachten. De lessen worden iedere woensdag en vrijdag aangeboden. Meer informatie over dit project is te vinden op de webpagina ven Bredero.

Deel dit bericht: