Project: Watertappunt park Epelenberg

Ambassadeurs Gezonde Leefstijl

Oud-wethouder Saskia Boelema opende eind 2013 samen met vier jongeren uit Brabantpark een nieuw watertappunt in park Epelenberg. De jongeren zetten zich als 'Ambassadeur Gezonde Leefstijl' actief in om andere jongeren te stimuleren om gezond te leven.

Aanzet tot gezonder leven

'Ik vind het super dat Youssef, Hachimi, Suleiman en Thijs samen met mij het watertappunt in gebruik hebben genomen. Deze vier jongeren zetten zich als ‘Ambassadeur Gezonde Leefstijl’ actief in om jongeren te stimuleren om gezond te leven,´ aldus Boelema.

Minder Frisdrank

Het nieuwe watertappunt in park Epelenberg is het vierde watertappunt in Breda. De watertappunten worden mede mogelijk gemaakt en geplaatst door Brabant Water. Het doel van de watertappunten is water drinken stimuleren en de consumptie van frisdrank verminderen. Naast gezonde voeding en voldoende beweging is water drinken een belangrijk onderdeel in de strijd tegen overgewicht.

Nieuwe watertappunten

Via de watertappunten kunnen spelende kinderen en voorbijkomende wandelaars op ieder moment van de dag gratis de dorst lessen met een fris en gezond slokje water. Ondertussen zijn er al negen watertappunten gerealiseerd, zoals in Park Valkenberg, bij Bezoekerscentrum Wolfslaar en bij KBS De Parel. Ook in het Mastbos is het inmiddels mogelijk om water te tappen uit een watertappunt.

Deel dit bericht: