Ondek je talent in Breda-Noord

Bij Ontdek je talent krijgen basisschoolkinderen de kans om 6 weken lang gratis iets nieuws te leren! Dit kan 4 x per schooljaar en iedere keer staan er weer nieuwe dingen in ons programma. Dit blok krijgen de kinderen in Breda Noord-Oost  oa. skeelerles op de wieler -en skeelerbaan. Muziek, zang en dans bij BS het Noorderlicht. Er is bootcamp, basketbal en fitsport en er zijn gezonde kookuurtjes op BS de John F. Kennedy.

Maar er is nog veel meer: voor het volledige programma kun je kijken op www.ontdekjetalentbreda.nl. De kinderen zijn overal welkom, dus niet alleen op hun eigen school, maar ook op de andere locaties in de wijk.

Marij van Dijck (coördinator): ‘‘Als coördinator van dit project vind ik het heel leuk om te onderzoeken waar de behoeftes liggen, de verbinding te zoeken én te leggen tussen allerlei partijen in de wijk. Zo zijn we vorige week gestart met het geven van fietslessen op BS de Wisselaar, dit wordt gedaan samen met iemand die deze lessen ook geeft in het speciale onderwijs en 2 wijksportcoaches van Breda Actief. Het is niet altijd vanzelfsprekend dat iedereen goed kan fietsen v.a. groep 3. Sommige kinderen kunnen hier nog wat extra hulp bij gebruiken.  Zo leren de kinderen de basis die nodig is om zelfverzekerd een blokje om te kunnen fietsen in de wijk of volgend jaar naar de middelbare school!’’

Ontdek je talent is een samenwerkingsproject van Gemeente Breda, Surplus, Breda Actief, Grote Broer/Zus en Nieuwe Veste in samenwerking met diverse partners uit de stad.

Deel dit bericht: