Aandacht voor waterdrinken bij de avondvierdaagse, kinderopvang en consultatiebureaus

Water drinken is lekker en gezond. Water is als dorstlesser voor kinderen een uitstekende vervanger van zoete drankjes, die overgewicht in de hand werken. Deze zoete drankjes bevatten namelijk flink wat suiker. In de waterdrinkweek (13-17 juni) maakten we kinderen en hun ouders hier weer van bewust.

Als startmoment van de waterdrinkweek werden 400 gratis JOGG-Breda bidons uitgedeeld bij uit bij de avondvierdaagse in Breda-Noord. Albert Heijn, Aaartsenfruit en Sligro sponsorde een stuk fruit voor de kinderen die meeliepen. Op deze manier gaven we een gezond tintje aan de Avondvierdaagse.

Wethouder Gezondheid Arjen van Drunen: “Als we het hebben over een gezonde leefstijl denken veel mensen meteen aan een streng dieet of iedere dag uren actief sporten. Natuurlijk zijn gezonde voeding en voldoende beweging belangrijk om gezond ouder te worden. Maar je kunt ook met kleine veranderingen beginnen.

Bijvoorbeeld door meer water te drinken. En frisdranken of sappen te vervangen door water. Met de waterdrinkweek proberen we hier extra aandacht voor te vragen bij alle kinderen én hun ouders. En de bidon die ze krijgen kunnen ze terecht bij een van de vele gratis watertappunten die Breda heeft.”

Voor de waterdrinkweek kregen ook 12 peutergroepen van Kober, Bloem Breda en KIK Kinderopvang een Drinkwaterpakket met allerlei materialen om waterdrinken te promoten. In het pakket zat onder andere een brochure en een voorleesboekje voor ouders, een activiteitenmap voor de leidsters en uitknipfiguurtjes voor de kinderen. Hiermee stimuleren de locaties het waterdrinken bij peuters van 1 tot 4 jaar. Met deze actie worden circa 500 peuters en hun ouders bereikt.

Ook bij de 4 consultatiebureaus van Jong JGZ is aandacht besteed aan waterdrinken. Gedurende anderhalve maand wordt een gezonde leefstijl plek ingericht in de wachtruimte. Hier kunnen ouders en hun kinderen gratis water pakken. Ook liggen er informatiematerialen over leefstijlthema’s en kunnen de kinderen een waterdrinkkleurplaat kleuren.

Deel dit bericht: