Minibarst: het kinderprogramma van Breda Barst i.s.m. JOGG-Breda

Op 15 en 16 september 2018 jl. vond Popfestival Breda Barst plaats. JOGG-Breda heeft voor het eerst bijgedragen aan het kinderprogramma van Breda Barst: Minibarst.

De samenwerking tussen Breda Barst en JOGG-Breda is ontstaan door de regionale bijeenkomst ‘NL Vitaal’ die op 31 januari dit jaar plaatsvond. Tijdens deze bijeenkomst werden er tafelsessies gehouden, waarbij er per tafel afspraken gemaakt zijn tussen verschillende partijen (sportverenigingen, onderwijs, maatschappelijke organisaties, zorgverlening, bedrijven, lokale overheid) om de vitaliteit onder de Bredase jeugd te stimuleren. Één van de afspraken die is gemaakt, is het organiseren van een ‘JOGG-festival’. Dit is gecombineerd met Minibarst!

minibarst jogg festival
minibarst jogg festival

Prachtig weer, een mooi veelzijdig aanbod en een enthousiast team hebben ervoor gezorgd dat er heel veel kinderen afgelopen weekend op Minibarst geweest zijn! We hadden een kraampje van Van Oers United waar kinderen mini tomaatjes, paprika en andere gezonde snackgroente konden proeven, maar ook spruiten- en bonenplanten konden bewonderen en zelfs een suikervrij ijsje met groente en fruit erin kregen. Daarnaast stond een kraam van Albert Heijn waar allerlei fruit te snoepen was en de mogelijkheid om je eigen smoothie te fietsen!

De kinderen vonden het geweldig! In twee dagen tijd hebben we samen 1160 kilo fruit gesneden en met 80 liter yoghurt en 40 liter jus d'orange heeft iedereen zelf de lekkerste smoothies gemaakt! We hadden een waterbar met allerlei soorten lekker fruitwater.

Van het Prijs je Wijkfonds van de Rabobank heeft JOGG Breda 1000 euro gekregen voor Minibarst. Alle kinderen hebben hiervan een leuk armbandje gekregen met de logo’s van JOGG Breda en Rabobank erop en de ingang van Minibarst is mooi versierd met een ballonnenboog. Minibarst was, met verschillende urban sports van Breda Actief en Pier 15 en een heel leuk cultureel aanbod van o.a. de Nieuwe Veste en het Jeugdcultuurfonds, een plek waar ouders en kinderen zich uitstekend vermaakt hebben. We hebben veel positieve reacties ontvangen op de aandacht voor gezonde voeding en beweging voor kinderen. Ook als werkgroep hebben we de smaak te pakken en willen we de ervaringen die we nu hebben opgedaan weer gebruiken voor nieuwe ideeën!

Zie hierbij de aftermovie van twee dagen Minibarst!

jogg festival i.s.m. breda barst
Deel dit bericht: