Project: Koningsspelen 2015

Wederom een zeer succesvolle editie

Ongeveer 1.550 basisschoolleerlingen van groepen vijf tot en met acht van tien verschillende basisscholen, namen deel aan de door Breda Actief georganiseerde Koningsspelen. Er werden op 103 velden 27 sportspellen gespeeld. Dit Oranjefeest werd gehouden bij Sportboulevard de Wisselaar.

De Aartsenfruit Kids Foundation heeft voor alle scholieren appels als gezond tussendoortje beschikbaar gesteld. Ook was er een mobiel watertappunt van Brabant Water aanwezig zodat de kinderen op een gezonde manier hun dorst konden lessen. 

Inzet van sportcoaches

Net als vorig jaar, hebben de basisschool kinderen zich weer uitgeleefd. De Bredase sportorganisatie Breda Actief sloeg de handen ineen met studenten van het Cingel College, 85 studenten van het CIOS in Breda en 27 scholieren van het Scala. Daarnaast waren er vrijwilligers van het Rode Kruis en honkbalvereniging JEKA aanwezig om de dag compleet te maken. Gezamenlijk hebben ze er een fantastisch feest van gemaakt. 

Een groot succes

Op de sportvelden lagen verschillende parcoursen. Leerlingen gooiden elkaar nat met sponzen, waren aan het skaten, sprongen op springkussens, hielden voetbalwedstrijden en er werd vooral heel veel gelachen. Door dit soort evenementen te organiseren proberen we van de Bredase jeugd de gezondste jeugd van Nederland te maken.

Deel dit bericht: