Project: het openbare beweegschoolplein

kinderen innoveren

Kinderen in wijk Heuvel hebben zelf een innovatief schoolplein ontworpen, namelijk een ‘openbaar beweegschoolplein’. De basisschoolleerlingen dachten mee over de indeling van het schoolplein en hielpen bij het ontwerpen ervan. Het doel van het openbare beweegschoolplein is om de kinderen op een gezond gewicht te krijgen. 

De gedachte van het project was dat kinderen zelf heel goed kunnen verwoorden en meedenken over wat ze van hun eigen schoolplein verwachten.  De indeling van het schoolplein is gericht op het stimuleren van sport en bewegen, dit is dan ook meteen het doel van het openbare beweegschoolplein. Ook na schooltijd is het schoolplein toegankelijk voor de kinderen uit de buurt.

Kinderen ontwerpen

Oud-wethouder Saskia Boelema: “Het bijzondere aan het schoolplein is dat de leerlingen zelf hebben geholpen bij het ontwerpen van het schoolplein. In april 2013 hebben de kinderen hun ideeën over de inrichting van het schoolplein aan de ontwerper laten zien. Vijf maanden later, waren de ideeën werkelijkheid geworden. Ik wens de kinderen heel veel plezier bij hun eigen beweegschoolplein!”

totstandkoming

De speelsculptuur is onder andere in samenwerking met het bedrijf Ferrero tot stand gekomen. Ronald Kloppert, directeur Ferrero Nederland: “Het is fantastisch om samen met de gemeente en KBS De Parel een duurzaam project te realiseren waar jongeren uit de hele buurt plezier aan kunnen beleven.” 

Deel dit bericht: