De gezonde werkvloer scan

Bij de JOGG-aanpak bevorderen we een gezonde leefstijl onder jongeren. Daarnaast omarmt JOGG de gezonde werkvloer, waarbij werknemers en werkgevers vitaal zijn en blijven. Het loont om te investeren in de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van mensen, zowel fysiek, psychisch als emotioneel. Door actief aan de slag te gaan met een gezondere werkvloer, geeft de werkgever het juiste voorbeeld aan de werknemer. Thema’s waar een organisatie op in kan zetten zijn bijvoorbeeld stress, bewegen, gezond eten en drinken en een rookvrije organisatie.

Sinds kort is een tool ontwikkeld om in gesprek te gaan over de gezonde werkvloer. Je kunt voor je organisatie een indruk krijgen hoe deze ervoor staat en je krijgt na afloop van het invullen een rapport met tips om vervolgstappen te zetten. Vragen over een gezonde werkvloer? Neem contact met JOGG-Breda!

In Breda hebben we al meerdere malen aandacht gehad voor de gezonde werkvloer. Zo hebben we op 25 oktober 2018 een bijeenkomst georganiseerd met Vitaal Breda over dit thema met een hoge opkomst van circa 170 vertegenwoordigers van het lokale bedrijfsleven, de sportwereld, de voedingsbranche, gemeenten en maatschappelijke organisaties.

Daarnaast hebben we sinds dit jaar extra aandacht voor ‘rookvrij’ in Breda. Diverse organisaties, zoals het Amphia Ziekenhuis en Avans Hogeschool zijn al rookvrij. Het congres van 6 juni ‘De Rookvrije Generatie’ stond hier o.a. van in het teken. Het rookvrij maken van de organisatie heeft als voordeel dat werknemers gestimuleerd worden om te stoppen met roken. Hulp aanbieden voor het stoppen met roken wordt ook aanbevolen door best practices.

Deel dit bericht: