BUas rookvrij

De internationale hoger onderwijsinstelling in Breda, BUas, is gevestigd op een eigentijdse campus waar circa 7.700 studenten in binnen- en buitenland hun grenzen verleggen en in contact komen met het internationale bedrijfsleven. BUas verlegt nu ook de grenzen als het gaat om een vitale leer- en werkomgeving.

Dit jaar zijn er al diverse organisaties in Breda rookvrij geworden, waaronder ook onderwijsinstelling Avans Hogeschool. Deze positieve trend wordt doorgezet. Zo is nu ook BUas officieel rookvrij. Wettelijk gezien moeten alle schoolpleinen vóór 1 augustus 2020 rookvrij zijn.

BUas vindt het belangrijk om bij te dragen aan de vitaliteit van studenten én medewerkers. Er worden prikkels afgegeven die gezond gedrag stimuleren. Om studenten te laten bewegen/sporten wordt een sportveld aangelegd op de campus. Verder wordt de medewerkers een vergoeding op de aankoop van een fiets aangeboden. Bovendien wordt het begeleid stoppen met roken voor zowel medewerkers als studenten georganiseerd. BUas is zich ervan bewust dat goede communicatie nodig is om de rookvrije omgeving tot een succes te maken. Deze communicatie zorgt niet alleen dat de boodschap helder wordt gecommuniceerd, maar ook dat deze aanzet tot actie.

Vanuit JOGG-Breda feliciteren we BUas met deze mooie stappen naar een vitalere leer- en werkomgeving. Een gezondere omgeving creëer je met elkaar in de stad op een positieve manier. Daar is dit ook een goed voorbeeld van.

Deel dit bericht: