Gewoontegedrag doorbreken met de actie 30dagengezonder

Vanaf 1 maart doen 155 Bredase inwoners, 12 bedrijven en 3 scholen mee met de actie 30dagengezonder! Het doel van de actie is om in 30 dagen een gezondere gewoonte aan te leren. Je kiest zelf een concrete haalbare uitdaging die je 30 dagen lang volhoudt. Denk aan 30 dagen lang iedere dag minder suikers eten, dagelijks een wandeling maken of een stukje fietsen, of begin met mediteren. Door het samen te doen, motiveer je elkaar en hou je het vol! 

Arjen van Drunen, wethouder gezondheid en ambassadeur van de campagne: “Een drukke of onregelmatige baan, een gezin of de zorg voor een ouder. Er zijn altijd redenen om te kiezen voor snelle ongezonde maaltijden of die sportplannen nog even een week uit te stellen. Ook ik herken dat. Mijn werkdag bestaat vaak uit een aaneenrijging van overleggen. Zittend. Ik ga daarom zeker meedoen met deze campagne. Ik ga meer bewegen door te starten met hardlopen”

Zowel gezond als ongezond gedrag komt voort uit de gewoontes die we hebben. Door al één ongezonde gewoonte te doorbreken of een gezonde gewoonte aan te leren ben je al een stapje dichter bij een gezondere leefstijl. Daarnaast is het natuurlijk extra leuk om dit samen te doen. Je motiveert en stimuleert elkaar, zo hou je het ook makkelijker vol. Lees hier meer over de actie en over hoe de deelnemers het ervaren.

Deel dit bericht: