Week van het geld in de wijk Hoge Vucht

Van 28 maart tot 1 april 2022 is de week van het geld. Een jaarlijks terugkerende themaweek waarin er aandacht wordt gevraagd voor ’’omgaan met geld’’ bij kinderen en jongeren. Deze themaweek is ook een mooi moment om aandacht te vragen voor goedkoop gezonde voeding bij ouders en andere inwoners. Gezonde voeding hoeft namelijk niet veel te kosten! Er zijn volop mogelijkheden om met een kleiner budget een lekkere én gezonde maaltijd op tafel te zetten. Wist je bijvoorbeeld dat je geld kunt besparen door diepvries groenten en fruit te kopen? En dat dit net zo gezond is?

De Healthy Sisters verzorgen op 23 maart een workshop over gezonde voeding bij La Femme Vitaal in de Hoge Vucht. Het CJG sluit ook aan bij de workshop, zij geven praktische tips over hoe je geld kunt besparen en toch gezonde boodschappen in huis kunt halen. Op 30 maart verzorgen de Healthy Sisters een workshop bij de speel-o-theek.

Ook stadsbreed en in de regio wordt aandacht gevraagd voor goedkoop gezonde voeding. GGD West-Brabant heeft een aantal tips & materialen op een rijtje gezet die gedeeld kunnen worden met wijkbewoners. Ook de voedselbank verspreid de materialen. De toolkit bevat het volgende:

• Tipsheets goedkoop groente en fruit eten & boodschappen doen.
• Goedkoop & gezonde diner voorbeeldrecepten
• Handleiding kookworkshop organiseren: Tips voor het op een goedkope en gezonde manier organiseren van een kookworkshop in bijvoorbeeld een buurthuis.
• Placemats voor in buurthuizen of andere ontmoetingsplekken, papieren versies op aanvraag.

Doe jij ook mee? De toolkit is aan te vragen via preventie@ggdwestbrabant.nl.

Deel dit bericht: