Decathlon FunRun

 

Op 19 januari was het zover: de FunRun bij Decathlon Breda ging van start met 250 deelnemers. Deze gratis run van 5 kilometer is voor jong en oud. Jaarlijks kiest Decathlon een goed doel en dit  jaar was dat JOGG-Breda.

Rond 19.00 uur verzamelden zich al mensen om en nabij de Decathlon, met felgekleurde outfits en lampjes. Een bandje (bestaande uit vrijwilligers) ontving de deelnemers hartelijk bij de ingang met vrolijke muziek.  Zo kon iedereen alvast in de stemming komen. In de Decathlon winkel konden de deelnemers wat te eten en te drinken nuttigen tegen een kleine vergoeding. De opbrengst van de consumpties gaat naar JOGG-Breda. Om 20.00 uur verzorgde Fitcoach Cynthia de warming-up waarbij iedereen flink los ging op uitbundige muziek.

Warming up FunRun
FunRun Decathlon

 

Wethouder Miriam Haagh sprak de deelnemers hierna toe en benadrukte dat ze het erg waardeert dat Decathlon de donaties schenkt aan JOGG-Breda.

De FunRun is een mooi evenement waarbij bewegen en plezier samenkomen. JOGG-Breda heeft als missie om een gezonde leefstijl te stimuleren. Meer bewegen is belangrijk voor de jeugd. Miriam gaf het startsein voor de run, waarna iedereen wegsprintte. Uiteindelijk is er een bedrag van 320 euro opgehaald. Decathlon heeft zelf een aantal Bredase buitenspeelprojecten uitgekozen waar sport- en spelmateriaal aan geschonken gaat worden. Deze maken we later bekend omdat Decathlon de initiatiefnemers zelf wil verrassen.

De aftermovie van de FunRun is te zien op onze Facebookpagina.

Deel dit bericht: