A.V. SPRINT ontvangt zilveren vignet gezonde sportkantine

Gemeente Breda is weer een gezonde sportkantine rijker! Op zaterdag 29 september mocht atletiekvereniging SPRINT tijdens de clubkampioenschappen het officiële vignet in ontvangst nemen. SPRINT is de tweede sportvereniging met een zilveren certificaat in Breda!

SPRINT heeft het beste voor met haar leden en besloot zich aan te sluiten bij TEAM:FIT. Uit handen van Enzo de Regt, verenigingsadviseur bij MOOIWERK (initiatief van Breda Actief), ontving de Bredase vereniging het ‘zilveren’ vignet. Bij de overhandiging ontving de vereniging, middels een persoonlijke videoboodschap, de felicitaties van wethouder Miriam Haagh. Ook Karin Potting, vestigingsdirecteur SLIGRO Breda, was aanwezig om de club te feliciteren met dit unieke resultaat.

AV sprint zilveren vignet
AV sprint zilveren vignet

Gezonde voeding hoort bij sporten

Naast het sporten vindt a.v. SPRINT dat gezonde voeding niet mag ontbreken. ‘‘Wij werken met de richtlijn gezondere kantines van het Voedingscentrum. Wij maken hiermee de gezonde keuze mogelijk. Het bewustzijn van een gezonde levensstijl proberen wij binnen a.v. SPRINT aan te moedigen door het aanbieden van fruit en snackgroenten en door water drinken te stimuleren.’’

‘’Wij promoten ook gezondheid bij evenementen door groenten en fruit, en het uitdelen van bekertjes water in plaats van sportdrank. Onze barvrijwilligers maken met liefde een broodje gezond voor de leden en verkopen graag een gezonde snack. Bij het waterpunt buiten kun je de hele dag door gratis water drinken’’, aldus Henk van den Biggelaar.

AV sprint zilveren vignet
av sprint atletiek gezonde sportkantine

Meer informatie

De Gezonde Sportkantine is een initiatief van JOGG Nederland en TEAM:FIT. Wil je meer informatie over de mogelijkheden op jouw sportclub? Neem dan contact op met Enzo de Regt, Adviseur MOOIWERK via: enzo.de.regt@mooiwerkbreda.nl

bron: https://mooiwerkbreda.nl/2018/10/02/av-sprint-ontvangt-zilveren-vignet-gezonde-sportkantine

Deel dit bericht: