Gezond tintje op de Wereldarmoededag 17 oktober 2019

Op 17 oktober waren medewerkers van de afdeling Preventie schuldhulpverlening van de gemeente Breda en het Instituut Maatschappelijk Welzijn (IMW) Breda aanwezig bij de verwendag in het Annahuis in Breda, in het kader van de Wereldarmoededag en de Held met Geld campagne. Ook sloot de GGD aan voor een verantwoord tussendoortje.

Held met Geld is de preventieve aanpak van de gemeente Breda om geldproblematiek te voorkomen. Er wordt taboedoorbrekend gepraat over geld. Het blijkt dat het praten over geld en financiƫle problemen niet gemakkelijk is. Echter, hoe sneller de problemen worden aangepakt hoe beter.

Tijdens de verwendag was er een tafel ingericht speciaal voor de Held met Geld. Aan deze tafel hebben op deze ochtend veel gesprekken plaatsgevonden over het onderwerp geld. Zo is er gesproken met een dame die het 'eng' vindt om over geld te praten, omdat het in het verleden wel eens mis is gegaan. Ook spraken wij een mevrouw die enthousiast was over de Held. Zij vindt het belangrijk om met haar kleinkinderen te praten over geld, zodat zij er goed mee leren omgaan voor nu en de toekomst.

Een preventieadviseur van de GGD West-Brabant was aanwezig om smoothies te maken. De gemeente Breda en het IMW waren tot dit initiatief gekomen omdat veel mensen het idee hebben dat gezonde voeding duur is. De stelling op deze ochtend was dan ook 'gezond eten hoeft niet duur te zijn'.

Een aantal aanwezige bezoekers bood spontaan aan om wat snijwerk te verrichten. Zo werden er smoothies gemaakt van onder andere, banaan, komkommer, spinazie en appel. Gemaakt met water kwamen hier zeer verrassende en gezonde creaties uit. Duur hoeft het ook niet te zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de diverse weekmarkten in Breda waar voor een gunstige prijs fruit te koop is.

Interesse in tips voor gezond eten tegen een lage prijs? Neem contact op met Renate van de GGD-West Brabant: R.Martens@ggdwestbrabant.nl

Deel dit bericht: