Activiteiten Week van ons water

Tijdens de Week van ons water kon u kennismaken met water in uw omgeving! Er waren veel leuke activiteiten georganiseerd die allemaal in het thema stonden van water. JOGG-Breda heeft meegeholpen met het organiseren van diverse activiteiten zoals de Waterrun, de infomarkt in het park Valkenberg en kinderen konden op 20 en 21 mei ook water met een smaakje maken bij Kinderboerderij Wolfslaar. Lees hieronder meer over deze activiteiten.

Week van ons water
Tap-je-eigen-water-run

Tap-je-eigen-Water-run

Wat is er nou lekkerder dan met mooi weer een stukje hardlopen? Tijdens de Week van ons water werd er op 17 mei door JOGG-Breda en gemeente Breda een Tap-je-eigen-Water-run georganiseerd. Op de dag zelf vertrokken de kinderen vanaf AV Sprint en liepen zij langs twee watertappunten. Bij deze punten stonden mensen voor hen klaar met bidons van JOGG-Breda. De kinderen konden zo tijdens hun run goed hun dorst lessen. 

Kinderboerderij Wolfslaar

Op 20 en 21 mei was het een leuk waterspektakel bij Kinderboerderij Wolfslaar. Kinderen konden vlotten bouwen, zandsculpturen maken, waterdiertjes uit de sloot scheppen en in luchtballen over het water rennen. Bij al deze leuke activiteiten kon een gezond drankje niet ontbreken, daarom konden de kinderen, samen met JOGG-Breda, water met een smaakje maken!

Wolfslaar

Infomarkt Park Valkenberg

Op zaterdag 13 mei was er een water- en klimaatmarkt in park Valkenberg in Breda. Ook JOGG-Breda was hier aanwezig om meer informatie te geven over water en het belang hiervan. Verder waren er tevens diverse leuke activiteiten van een rioolspel, tot tokkelen over het water. Bekijk ook de video hiernaast voor een leuke sfeerimpressie.

Deel dit bericht: