40-Jarig jubileum kindertuinen Molenleij!

Al 40 jaar lang zetten enthousiaste vrijwilligers zich in voor kindertuinen de Molenleij in Breda-Oost. Dit doen ze samen met jongerenwerkers van Surplus en de basisscholen in de omgeving (de Weilust, de Tweesprong en de Fontein). De basisschoolkinderen hebben een eigen tuintje waarin ze allerlei soorten groenten, fruit, kruiden en bloemen mogen verbouwen. De kinderen leren hier bewust te worden van de natuur.

kindertuin-molenleij-jubileum
kindertuin-molenleij-jubileum

Ze ervaren hoe het is om gewassen te zaaien, te onderhouden en te oogsten. De afgelopen 2 jaar is er ook veel aandacht geweest voor koken vanuit je eigen tuin. Hierbij worden kinderen gemotiveerd om gezond te koken in de buitenlucht met gewassen uit de eigen moestuin. Door dit mooie initiatief worden de kinderen zich meer bewust van wat ze eten en waar het eten vandaan komt. Ook leren ze hoe je gezonde maar toch lekkere maaltijden kunt koken. Het onderwerp ‘gezonde voeding’ staat hierbij centraal. Dit helpt bij het streven naar jongeren op gezond gewicht.

Op het 40-jarige jubileum konden bezoekers een kijkje nemen in te kindertuinen. Ook de burgemeester van gemeente Breda heeft de kindertuinen bezocht. Hij heeft zijn dank uitgesproken naar iedereen die eraan heeft meegewerkt.

kindertuin-molenley-burgemeester-breda
Deel dit bericht: