We Are Food: EetJeBeter

De provincie Brabant is een jaar lang de ‘European Region of Gastronomy’. Tijdens tien themamaanden wordt verteld hoe er gewerkt wordt aan een voedselsysteem van de toekomst dat beter is voor mens, dier én milieu. Vanaf maart 2018 licht de beweging ‘We Are Food’, tien maanden lang telkens één foodthema uit. Deze thema’s worden aangedragen door Brabantse food-ondernemers, consumenten, zorgprofessionals, studenten, etc.

we are food - eetjebeter
we are food - eetjebeter

Het EetJeBeter initiatief (als onderdeel van ‘We Are Food’) trok in mei met een foodtruck door de provincie Brabant om patiënten, betrokkenen, zorgprofessionals en andere belangstellenden op een leuke wijze te inspireren met kookclinics en voedingsadvies. Zo vond er op 14 mei een lunch plaats in Breda, op het Chasséveld. Onder het genot van een gezonde lunch werden we meegenomen in het verhaal van chefkok Robert Danse. Het initiatief is gericht op patiënten met diabetes type II en betrokkenen.

Mensen met overgewicht hebben een grotere kans om dit type diabetes te krijgen. Gezonde voeding is erg belangrijk. Het EetJeBeter initiatief maakt mensen bewust van wat ze zelf kunnen doen om dit te voorkomen of om de ziekte op een positieve manier te beïnvloeden. Hierdoor kan het medicijngebruik teruggedrongen worden. Naast geïnformeerd worden, was het een mooi moment om kennis te maken met elkaar. Aan het initiatief is een gratis app gekoppeld (de ‘EetJeBeter’ app) waarin alle gezonde gerechten van Robert te vinden zijn.

we are food - eetjebeter
Deel dit bericht: