Uitgelicht: Schoolsoepie

Mag het wat meer zijn?

‘Meer kinderen aan meer groente’ is de missie van Schoolsoepie! Slechts 1% van de kinderen in Nederland eet voldoende groente. En juist die groenten zijn zo belangrijk ter voorkoming van overgewicht en (welvaarts)ziektes in de toekomst.

Schoolsoepie wil kinderen op een leuke en lekkere manier stimuleren om meer groente te eten door middel van drinkbare, kidsproof groentesoepen.

Schoolsoepie heeft dit concept gepresenteerd aan wethouder Miriam Haagh en de burgemeester van Breda, Paul Depla. Zij benoemden in hun presentatie dat zij een gezonde jeugd belangrijk vinden en gezonde voeding dus ook. Deze visie delen ze met JOGG-Breda en daarom lichten wij ze graag uit als JOGG-supporter. Op deze manier kunnen we elkaar versterken. Een eerste stap tot samenwerking is gezet, Schoolsoepie was te gast op de gezonde kantine bijeenkomst om het JOGG-netwerk te ontmoeten.

Puur, lekker en minimaal in zout

De kidsproof recepten zijn ontwikkeld in samenwerking met Laura Emmelkamp. Laura is winnares van het beste kinderkookboek ter wereld en weet dus wat kinderen lekker vinden. Alle ‘Soepies’ bevatten minimaal 50% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente. Bovendien bevatten ze geen suiker, conserveringsmiddelen en een minimum aan zout. Ieder seizoen staan er andere biologische groenten centraal. Zo leren de kinderen de groente van het seizoen kennen en eten ze gevarieerd.

 

Op school en thuis

Schoolsoepie levert de Soepies direct op scholen in een leuke, handzame thermosbeker. Om te beginnen in Brabant, in een straal van 50 km rondom Tilburg. Schoolsoepie is zich er van bewust dat niet elke ouder zich het financieel kan veroorloven. In Breda is daarom een samenwerking met BredaPas aangegaan. Daarnaast is SchoolSoepie achter de schermen bezig om zich aan meer maatschappelijke en overheidsinitiatieven te verbinden zodat de Schoolsoepies toegankelijker worden voor meer kinderen.

De kratjes met de Soepiebekers worden op school geleverd en ook weer opgehaald. De school en ouders hebben er geen omkijken naar. De kinderen drinken het Soepie samen met andere kinderen in de klas. Dat is extra gezellig en zo slurpen ze overdag al een flinke portie groente op.

In Brabant wordt Soepie op school geleverd, maar ook de rest van Nederland kan een Soepie eten op school. Met het thuisabonnement ontvangt u één keer per maand een Soepiebox met daarin acht verschillende smaken. Even opwarmen en meegeven naar school in de speciale Soepiebeker, of gewoon thuis lekker opeten. 

Schoolsoepie streeft, net als JOGG, naar fitte en dus blije kinderen. 

Lees ook: Ulvenhoutse moeders willen kinderen aan de groente krijgen, uit BN De Stem op 10 oktober 2017

Deel dit bericht: