Uitgelicht: KIK Kinderopvang

Bewegen en nog eens bewegen

KIK Kinderopvang ondersteunt het initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht Breda en geeft kinderen door bewegen en gezonde voeding, met plezier een gezonde toekomst mee.

KIK Kinderopvang brengt kinderen van 0-12 jaar op een speelse, avontuurlijke manier in beweging en laat ze op deze manier met plezier ontdekken en leren waar ze goed in zijn. Dansen, slootje springen, knikkeren, heksensoep maken, sporten, ‘strijden’ om de winst, er op uit naar…..? Dit doet KIK Kinderopvang door het aanbieden van avontuurlijke kinderopvang, buitenschoolse opvang, vakantieopvang en het organiseren van sportkampen en evenementen.

Gezond samen buitenspelen

Bij KIK Kinderopvang vinden kinderen andere kinderen om samen buiten te spelen en te ontdekken, dit buitengevoel is erg belangrijk bij KIK. Veel bewegen op jonge leeftijd heeft een positief effect op je gezondheid in de toekomst. Bewegen is ook essentieel voor een gezonde ontwikkeling. Buitenspelen heeft plaatsgemaakt voor gamen en de smartphones. Door deze ontwikkelingen spelen en sporten kinderen steeds minder buiten.

Bewegen is gezond

KIK zoekt altijd naar de balans tussen regels en vrijheid, modder op je neus en een buil op je knie, ontdekken, beleven en het prikkelen van de fantasie. Wat je als kind leert, neem je mee voor de rest van je leven. Bewegen is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek en door te bewegen groeien kinderen evenwichtiger op. Wie sport en speelt heeft energie nodig. KIK laat de kinderen inzien dat gezond voedsel aantrekkelijk en lekker is.

Deel dit bericht: