Drinkwater stimuleren

Een zoet drankje of een heerlijk watertje?

Eén van de pijlers van Jongeren Op Gezond Gewicht Breda is het stimuleren van kinderen om meer water in plaats van zoete drankjes te drinken. Kinderen vinden een lekker fris drankje verleidelijk, maar wist je al dat kinderen water ook vaak lekker vinden? Water drinken moet een normale zaak worden en we sluiten hiervoor aan bij de landelijke aanpak ‘Over Op Drinkwater’ van JOGG.

Water drinken moet leuk worden voor kinderen

Op een speelse wijze leren dat water drinken goedkoop, gezond en makkelijk is. Dat vinden kinderen leuk. Denk bijvoorbeeld aan een speurtocht naar watertappunten, waarbij de winnaars een gratis drinkwater bidon krijgen. Wist je al dat realistische plannen van scholen in Jongeren Op Gezond Gewicht wijken worden beloond met gratis bidons voor de hele school? Kortom, water (de gezonde dorstlesser) drinken moet leuk worden voor kinderen.

Overstappen op Drinkwater

Overstappen op drinkwater, de gezonde dorstlesser, is eenvoudig. Realistische plannen van scholen in JOGG-wijken worden beloond met gratis bidons voor de hele school. Ook scholen die niet gevestigd zijn in JOGG-wijken kunnen eenvoudig overstappen. Scholen kunnen zich hier aanmelden om over te stappen op Drinkwater.

Drinkwater feitjes

  • Pakjes drinken of frisdrank mee geven naar school zijn goed voor maar liefst een suikerinname van gemiddeld 6 kilo per kind per jaar.
  • Uit onderzoek blijkt dat inname van veel zoete drankjes één van de oorzaken is van overgewicht en obesitas.
  • Water drinken is één van de beste manieren om gezond gewicht te verliezen. Water vervangt in dit geval de zoete drankjes en het helpt goed om het hongergevoel te onderdrukken.
  • Water wordt door ons lichaam gebruikt om gifstoffen en afvalproducten uit ons lichaam te verwijderen.
  • Kortom, genoeg redenen om water drinken te stimuleren onder de jeugd van Breda!
Over op drinkwater

Meer informatie?

In het kader van het thema Drinkwater kunnen wij faciliteren in:

  • Ondersteuning bieden bij evenementen gericht op jongeren.
  • Ondersteuning bieden bij o.a. kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, scholen en sportverenigingen.
  • Ondersteuning/communicatie bieden richting andere partijen.
  • Ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een nieuw openbaar watertappunt voor de kinderen (natuurlijk moet het wel een geschikte locatie zijn).

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de aanpak ‘Over Op Drinkwater’? Dan kunt u contact met ons opnemen door hier het contactformulier in te vullen.

Deel dit bericht: