Team:Fit

Samen voor een gezondere sportkantine

Om ons heen zien we, in de gemeente Breda, dat er steeds meer aandacht is voor gezond eten en drinken en daarmee stimuleren we een gezonde(re) leefstijl bij jongeren én hun ouders. Ook in de sportkantine wordt steeds meer gekozen voor het uitbreiden van het assortiment met de gezondere keuze. Na een stevige training of fanatieke wedstrijd gaat er niets boven samen nagenieten in de kantine. Met lekker eten, natuurlijk, en voor ieder wat wils. Maar hoe kom je tot een gezondere sportkantine, behoud je de sfeer en zorg je voor draagvlak binnen je vereniging?

kind schopt tegen bal
gezondere kantine

Bij HC zwart-wit, Basketbalvereniging de Barons en AV Sprint zijn ondertussen de eerste stappen richting een gezondere kantine gezet i.s.m. Team:Fit. Het ‘oude’ assortiment is in kaart gebracht met behulp van een kantinescan, een online tool ontwikkeld door het Voedingscentrum. Vervolgens zijn de eerste veranderingen in het assortiment doorgevoerd, zodat deze verenigingen in de nabije toekomst hun bronzen, zilveren of gouden certificaat in ontvangst mogen nemen.

De regels zijn eenvoudig:

  1. Bied in elke productgroep minimaal één betere keuze aan
  2. Maak het zichtbaar: betere opties krijgen een prominente plaats
  3. Stimuleer het drinken van water
  4. Leg schriftelijk in het beleid vast dat de vereniging voldoet aan de Richtlijnen Gezondere Kantines

Is jullie vereniging er ook klaar voor om stapsgewijs, onder begeleiding van een Team:Fit coach, te transformeren naar een gezondere kantine of clubhuis? Meld je dan nu aan via de website van Team:Fit www.teamfit.nl of stuur een mail naar irene.walk@teamfit.nl. Heb je vragen of wil je graag de uitgebreide brochure ontvangen, dan kan dit ook via Irene Walk.

Uiteraard staan ook onze JOGG-regisseurs, de mensen van Breda Actief en de GGD klaar om meer informatie te verstrekken. We verheugen ons erop om deze uitdaging met jullie aan te gaan!

gezondere kantine
Deel dit bericht: