Superchefs: afsluitend diner

Superchefs: afsluitend diner voor de kinderen van Woelewippie

‘SuperChefs’ is een serie kookworkshops voor kinderen. Ze leren hoe ze zelf een gezonde maaltijd en iets voor tussendoor kunnen klaarmaken. De lessen kunnen zowel met als zonder compleet uitgeruste keuken gegeven worden. SuperChefs bestaat uit acht lessen. De kinderen komen tijdens dit kookavontuur ook in aanraking met multiculturele eetgewoontes.

superchefs afsluitend diner
superchefs afsluitend diner

De kinderen van Kinderdagverblijf Woelewippie (BSO ZiejeZo) hebben ook deelgenomen aan de kookworkshops van project Superchefs. Kinderen konden zichzelf opgeven; het was geen verplichting. De groep die deelnam was daardoor erg gemotiveerd en bestond uit tien kinderen tussen de vijf en de tien jaar.

Woelewippie besteedt gedurende het jaar aandacht aan diverse culturen en eettradities. De geleerde recepten kunnen kinderen zelf opschrijven in het receptenboek, zodat ze thuis de gerechten nogmaals kunnen klaarmaken.

Op 5 juni sloten de kinderen de kookreeks af met een afsluitend diner (gezonde pizza) bij Pluspunt De Wisselaar. Ouders kwamen ook een hapje eten. Wethouder Miriam Haagh kwam langs om wat te proeven en daarnaast reikte zij de certificaten uit, die trots in ontvangst werden genomen door de kinderen.

BN De Stem plaatste een artikel.

superchefs afsluitend diner
Deel dit bericht: