project: speeltoestellen in het Mastbos

Mastbos is jarig

In de geheel opgeknapte Speelwijde van het jubilerende Mastbos kan weer gespeeld worden! Want in die Speelweide staan speeltoestellen die ontworpen zijn door leerlingen van Bredase scholen. Samen met boswachter Patrick Raats van Staatsbosbeheer, Olivier Zwolsman van Ferrero, wethouder Miriam Haagh en Rombout Kerremans van Betrokken Ondernemers Samen voor Breda gaven de kinderen het startsein voor nieuw speelplezier. Met de aanleg van speeltoestellen maken staatsbosbeheer en Ferrero deze geliefde natuurplek nog aantrekkelijker!

Begin 2015 bedachten de leerlingen samen met ontwerpers ideeën voor de inrichting van de Speelweide. Deze zijn verwerkt in het definitieve ontwerp. Drie maanden later, in mei 2015, zagen de kinderen voor het eerst het eindresultaat.

Een plek om gratis te bewegen

Wethouder Zorg & Welzijn Miriam Haagh: “Deze speelweide levert weer een mooie bijdrage aan een gezonde leefstijl voor kinderen en past goed in onze lokale aanpak voor Jongeren Op Gezond Gewicht. Lekker naar buiten dus.” Deze Speelweide sluit mooi aan bij de landelijke campagne Gratis Bewegen. De natuur is bij uitstek een plek om gratis te bewegen en is bovendien vaak heel dichtbij.

Jaarlijks 1,5 miljoen bezoekers

Het Mastbos, gelegen aan de zuidkant van Breda, is een geliefde plek met jaarlijks 1,5 miljoen bezoekers uit Breda en haar omgeving. Het bos bestaat in 2015 vijfhonderd jaar en Staatsbosbeheer heeft deze verjaardag aangewend om in samenwerking met verschillende partijen het bos een flinke opknapbeurt te geven. 

Deel dit bericht: