Project: Personal Bodycheck

gezondheid: vakoverstijgend

Scholengemeenschap Graaf Engelbrecht werkt al een aantal jaar met het project Personal Bodycheck. Het lesmateriaal bij dit project is ongeveer vijf jaar geleden ontwikkeld door de werkgroep Gezonde School in samenwerking met de GGD en het Voedingscentrum.

Personal Bodycheck is inmiddels een erkende, bewezen effectieve interventie en wordt tegenwoordig op meerdere scholen uit het beroepsonderwijs en voortgezet onderwijs in de regio Breda ingezet om bewustwording te creëren rondom het thema gezondheid.

De thema's voeding, beweging en leefstijl staan binnen het project Personal Bodycheck centraal.

Voeding, beweging en leefstijl

Gedurende het project gaan leerlingen tijdens verschillende lessen vakoverstijgend aan de slag met thema’s zoals voeding, beweging en leefstijl. Zo gaan de leerlingen bijvoorbeeld tijdens de lessen LO aan de slag met fitheidsmetingen en gebruiken zij de gegevens hieruit bij wiskunde om berekeningen te maken, of maken zij tijdens de tekenles een stopmotion filmpje met een gezonde mascotte die zij zelf hebben ontworpen. 

Actieve scholen

Naast scholengemeenschap Graaf Engelbrecht zijn ook onderstaande scholen uit Breda actief aan de slag gegaan met het project Personal Bodycheck.

Deel dit bericht: