Project: Gezonde Sportkantine

De gezonde kantine

Meer en meer mensen sporten en bewegen, ze kiezen voor een gezonde leefstijl en daar horen gezond eten en drinken bij. Ook in de sportkantine is er steeds meer vraag naar een gezondere keuze. Hoe zorg je voor een gezonder aanbod zonder verlies van je broodje bal? De Gezonde Sportkantine helpt jouw vereniging om het aanbod in de kantine gezonder te maken, zonder dat het je iets extra kost. Zo wordt uiteindelijk ‘de gezonde keuze, de makkelijke keuze’.

De verenigingen krijgen bezoek van een van de sportkantine-adviseurs. Zij begeleiden de verenigingen en voorzien hen van een Starterspakket met informatie en materialen. De sportverenigingen kunnen zich op deze site aanmelden. Inmiddels doen sportverenigingen uit meer dan veertig takken van sport mee aan de Gezonde Sportkantine.

Waarom deze Sportkantine?

Het doel van de Gezonde Sportkantine is om bij sportkantines de gezonde keuze de makkelijke keuze te laten zijn en sportclubs te stimuleren gezonder eten en drinken aan te bieden. Ook zet het project in op de bewustwording dat een gezond aanbod van eten en drinken past bij de sportieve en maatschappelijke functie van de sportvereniging.

Sligro Breda organiseert op 30 juni 2016 van 14.00 tot 18.00 een Kantineclinic voor geïnteresseerden. Tijdens de kantineclinic worden de bezoekers geïnformeerd en geïnspireerd met verschillende gezonde oplossingen om direct toe te passen in (sport)kantines. Komt u ook gezellig langs?

al 426 gezonde kantines!

Er zijn al 426 sportkantines die aan de slag zijn gegaan met de Richtlijnen Gezondere Kantines. Ook in Breda willen we meer gezonde sportkantines. Hiervoor zoeken we mensen die meedenken over gezond voedsel. Ook zijn we geholpen met goede ideeën over hoe we dit in de praktijk kunnen aanbieden.

Ik help mee ›

Deel dit bericht: